Palau-sacosta i la Festa Major

Narcís Cadena i Masó.. Girona.

Quan el dia 9 de juliol de 2009, Girona va donar el tret de sortida a "le Tour" de França, l'Ajuntament i la Diputació van fer unes samarretes de color groc; a la part de davant deia: "Fem ciutat, Fem esport". Això, al nostre barri, ho practiquen: els infants, els joves, els casats i els solters. El dissabte és el dia dedicat al bàsquet. A la Creu de Palau, darrere del C/Jocs Olímpics de Barcelona, hem pogut gaudir d'aquest esport, gràcies als dos equips del Club Escola de Bàsquet Girona: els blaus i els blancs. En aquesta ocasió uns portaven samarretes vermelles i els altres negres. Els nois tenen 12 anys, estan ben ensenyats i són assenyats.

Cal posar èmfasi en alguns valors: la súper puntualitat dels participants, ? d'hora abans ja eren en el lloc de concentració. També s'ha d'agrair als seus pares la constància i perseverança en tots els desplaçaments. Els fruits són bons, perquè els seus fills juguen molt bé. Hem vist uns jugadors amb estil, potència de tir i sobretot noblesa. El joc estava molt igualat, prova d'això és que a la penúltima part estaven empatats a setanta. Els deu jugadors de cada equip, s'anaven alternant per no esgotar-se, ja que el partit va durar una hora. Tots han estat mereixedors de copa. La Sra. Presidenta de l'Agrupació Cultural i Recreativa, el Sr. Secretari, i altres responsables de l'entitat: en ?Lluís, en Xavier, i en Jesús, han fet entrega d'una copa a cada equip amb medalles per als seus integrants. Els més joves, que han participat en les dues categories d'edat en els tirs lliures, tots han obtingut medalla. Els participants en aquesta sisena edició, en la modalitat de triples, se'ls ha fet entrega d'una copa per al primer i una pilota de bàsquet pel segon classificat.

Moltes gràcies a tothom!

I nosaltres, a què esperem?

àngels alsina i bosch. bescanó.

El tancament de Ràdio Televisió de Mallorca, la castellanització i desmantellament d'IB3 i Canal 9, la desconnexió dels senyals de TV3, IB3 i Canal9, contrària a les recomanacions de la Carta Europea de les Llengües, la nova Llei de la Funció Pública del Govern Bauzà, que elimina el requisit lingüístic i permet canviar els topònims al castellà i erosiona la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears, el desmantellament de les oficines de normalització lingüística per part de molts ajuntaments valencians i la rotunda oposició de la Generalitat Valenciana a exigir el requisit lingüístic, la no oficialitat del català a la Catalunya Nord, els intents d'inventar-se una nova llengua: l'aragonès oriental per tal d'aïllar lingüísticament els catalanoparlants de la Franja, l'avantprojecte de la LOMCE, que posa en risc el model d'escola en què la nostra llengua és la vehicular. Wert pretén relegar la llengua pròpia a una mera assignatura optativa i a considerar-la quarta llengua del sistema educatiu per darrere del castellà i de dues llengües estrangeres, la qual cosa pot suposar una reimplantació del castellà com a llengua vehicular a Catalunya, a les Illes i a les línies en valencià del País Valencià... i podria continuar...

Amb la Via Catalana hem fet un gran pas, però no ens relaxem, ara toca anar més enllà: "Qui lluita pot perdre, qui no lluita ja ha perdut", deia Bertold Brecht.

Mallorca ha dit prou amb una vaga indefinida dels docents (el PP els descomptarà 100 euros diaris a cada mestre). Els caldrà rascar-se la butxaca. Per això el sindicat majoritari d'ensenyament a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, juntament amb el moviment pioner "Enllaçats per la llengua", han obert un compte corrent que funciona com a caixa de resistència per als ense?nyants en vaga. És aquest i ens espera: 0081-0268-24-0001564159!

Joan Solà ens feia sentir que érem parlants d'una llengua important i cridava a plantar cara per defensar la llengua. Mallorca ho està fent... i nosaltres, a què esperem?