Després de la massiva manifestació de l'11 de setembre amb 1,6 milions formant una festiva cadena independentista de 480 quilòmetres tot al llarg de Catalunya, els espanyolistes han respost amb la seva "Viva las Cadenas" amb Espanya el 12 d'octubre, el Día de la Raza de Franco, avui rebatejat com de la Hispanidad. El Día de la Raza, per seguir l'esperit original, era el dia d'exaltació feixista. Els exracistes i nous hispanistes amb prou feines ompliren la plaça Catalunya.

Els nous hispanistes segueixen sent els vells feixistes, com els retrata en directe Guillem Martínez a El País: "Ninguna bandera con gallina. Todo este esfuerzo por la contención convive con sonrisas y complicidad ante personas con boinas militares o que emiten "Arriba España ¡coño!" que es como más programático. En mitad de la Plaza Cataluña una bandera "king size" fletada por un grupo fascista. Una librería movil vende literatura prohibida en Alemania. Conversaciones de peli de miedo: "Nos veremos luego en la libreria Europa". (que ven el Mein Kampf de Hitler). Es común ver personas con la bandera en una mano y el saludo romano en la otra. Un grupo de adolescentes canta "Alzad los brazos hijos del pueblo español". PP y C's no son ajenos a estéticas inquietantes del pasado".

La pepecera Alicia Sánchez-Camacho va menystenir la cadena humana d'1,6 milions: "La Cataluña real se quedó en casa. Seis millones de catalanes no participaron en los actos independentistas. La cadena humana no fue representativa de la demanda de independencia de Cataluña" El 12 d'octubre, Alicia i la seva escorta de C's va aplegar 30.000 persones. Posem 100.000 com voldrien. Seguint la seva matemàtica espanyolista, 7,5 milions de catalans, el 99%!, estan en contra d'Espanya i de la dependència amb Madrid! El PP segueix en davallada electoral. No arriba ni al 3% i quedaria com a partit extraparlamentari a Catalunya. Els desnonats socialistes el doblen, igual que C's. En conjunt el vot espanyolista a Catalunya no arriba al 15%. Traduït, un referèndum avui obtindria el 85% del sí a la independència.

La independència no és culpa de CiU que segueix sagnant vots. Els dos culpables són PP i PSOE. Ramon Trias Fargas deia quan morí el feixisme que la independència arribaria a Catalunya per fax de Madrid. Tenia raó, tot i que finalment arribarà per SMS a tots els catalans. L'historiador Joan B. Culla ho explica: "No em considero un independentista de tota la vida, sinó un a bastonades a partir de la majoria absoluta d'Aznar, les envestides del PP contra l'Estatut i la pallissa humiliant del Tribunal Constitucional el 2010".

Després de la Via Catalana de l'11 de setembre encara espero una Via Espanyola. On és la Via Espanyola que uneixi, a mà alçada si volen, Madrid amb Gibraltar? I la que uneixi la plaça Catalunya amb "Todos al suelo ¡coño!" del colpista Tejero? Ni tan sols terceres vies. La tercera via d'Alicia Sánchez-Camacho enfonsada pel PP, la tercera via del PSC enfonsada pel PSOE i la tercera via de Duran Lleida enfonsada per ell mateix. Per què no organitza el Lenin de la Franja una tercera via des del seu poble aragonès d'Alcampell fins a la ratlla de Lleida? Trobarà moltes mans per tornar la Franja a Catalunya.