El primer secretari del PSC de les comarques gironines, Juli Fernàndez, considera que la proposta de la Generalitat per derivar la gestió dels residus del Gironès, el Baix Empordà a la planta de tractament de Lloret és una improvisació que no respecta l'autonomia municipal. Fernàndez demana al Departament de Territori i Sostenibilitat que s'avingui a fer una trobada amb els alcaldes per resoldre el cas i trobar una sortida que estigui més d'acord amb els criteris de proximitat que determina el Pla territorial d'infraestructures de gestió de residus municipals.

El Govern pretén que els ajuntaments del Baix Empordà i del Gironès s'afegeixin als de la Selva i derivin la gestió dels residus que generen a la planta de Lloret recentment estrenada, tot i que suposa una despesa addicional inesperada per als municipis. "La proposta de la Generalitat obliga els ajuntaments i no els dóna la possibilitat d'escollir en funció dels costos. I en certa manera contradiu el criteri de proximitat que estableix la normativa", va analitzar Juli Fernàndez.

"Demanem al Consells Comarcals del Gironès, el Baix Empordà i la Selva que convoquin els alcaldes per a la creació d'una comissió conjunta per reunir-se amb el Conseller i resoldre aquesta situació", va proposar.

Fernández veu en el sistema de funcionament que proposa el Departament, "una retallada encoberta de recursos i un intent de liberalització de la gestió de residus que posa en competència els abocadors en comptes de donar-los valor com a xarxa".