David Fernández

és massa tou

Lluís-Jordi Bonet de Ferrer.

Palamós.

Després de llegir els diaris d'avui, veig que molts polítics, banquers i periodistes critiquen les formes i el to del dirigent de la CUP David Fernàndez. Jo l'única cosa que li retreuria és que és massa tou, si per mi fos els podria abaixar la fatxenderia a bufetades que no em sabria pas cap greu, ans al contrari.

Ja les tenim aquí

OLGA OLIVER BOFILL. CERVIÀ DE TER.

Fa un temps vam iniciar tota la família un projecte de vida molt il·lusionats confiant que els nostres fills podrien créixer en un entorn privilegiat. La setmana passada, aquesta il·lusió es va veure truncada per la recent construcció al nostre poble de les maleïdes torres de la MAT.

Tal com delirava el Quixot amb els molins de vent creient que eren enormes gegants, els nostres malsons a partir d'ara seran aquests monstres de metall que contínuament vigilaran damunt del turó.

Quin malestar en veure aquest paisatge tan desolador que ens estan construint. Per aquests pobles els quals se'ns ha titllat de segona, aquesta línia elèctrica representa una ferida incurable al territori a més d'una amenaça per a la nostra salut. Un enorme buit i un intens sentiment de ràbia, impotència i tristesa alhora, m'envaeixen l'ànima només de pensar en el futur que ens estan deixant per als nostres fills.

Una vegada més el poc sentit comú dels nostres polítics trepitja la nostra realitat, i ensorra els nostres somnis com un castell de cartes, fent malbé tot allò que ens envolta.

Resposta al Sr. Sergio Santamaría

JOSEP MARIA BOSCH. girona-

En resposta a la carta que em dirigeix el passat 8 de novembre, em plau dir-li el següent.

El voldria felicitar, en primer lloc, pel to correcte del seu escrit, tan allunyat dels programes que jo li esmentava ... No sé si és que ha seguit els meus consells. Dir-li, també, que la meva idea no era atacar-lo amb visceralitat, com vostè diu, sinó, tan sols, fer-me ressò d'una realitat, cosa que sembla que vaig aconseguir.

D'altra banda, estic d'acord amb vostè en dues coses. La primera és que veig poc aquesta televisió (igual que la seva germana 13TV): suposo que entendrà que aquests mitjans em generin autèntic fàstic, pels seus pocs escrúpols i la seva desinformació i mala fe. Si els veig, de tant en tant, és per adonar-me de fins on pot arribar la malícia d'alguns éssers humans. Quedi clar que no em refereixo pas a vostè. La segona és que, efectivament, el programa en què vostè col·labora és el més "moderat", dintre l'extremisme del mitjà.

En canvi, no puc estar d'acord amb vostè amb el fet de que el programa "va contra el PP" ni que vostè sigui l'heroi del pim, pam, pum dels altres tertulians: el tal Villarroya, per exemple (pot veure que això de "tal" no és cap despectiu com vostè erròniament suposava) defensa postures molt semblants a les de vostè. I el Sr. Fernández Déu és evident que és molt diferent, però és molt comprensiu amb vostès dos, igual que el moderador.

Sí que m'he fixat que vostè ha agafat, ja, alguns dels tics d'aquests mitjans que defensen posicions totalitàries, com ara l'expressió "oasi català", aplicada ?-esclar- de forma inversa al seu sentit. Sort que, en canvi, encara no ha caigut en la trampa de molts dels seus contertulians, d'ideologia neofeixista, que s'entossudeixen a repetir una i mil vegades que els neofeixistes són els demòcrates i no pas ells. Exemples en té cada dia: Cuesta, Horcajo, Valenzuela, Tomás, De Diego, Merlos i un llarguíssim etc. que posa els pèls de punta.

Per acabar, només voldria cridar l'atenció en el fet que, pel que fa al que li deia d'emmirallar-se en els seus propis companys -i que sembla que li hauria d'agradar més que si li hagués dit que ho fes amb els seus adversaris- vostè ha callat "com un pepero". Per què deu ser?

Resposta d'un "catañol"

Diego Borrego Torres. Regidor del PPC a l'Ajuntament de Figueres.

El ciutadà alemany, i resident a la Costa Brava, "Der Herr" Thomas Spieker, d'un temps ençà que fa com el pastor de la sardana L'Empordà -per cert, himne oficial de la comarca gràcies a aquest catañol, com ell m'anomena-, i vol portar pel camí de la independència les ovelles descarrilades com jo, que no volem sentir els cants de la sirena, també de la mateixa sardana, que ens vol portar cap a una terra promesa sense impostos, ni peatges, on viurem més anys i "els gossos els lligarem amb llonganisses". En el títol del seu últim article m'acusa d'"apropiació indeguda" per posar a la xarxa social, després del GP de València de motociclisme: "Tres españoles en el podio y tres banderas de España". Aquesta afirmació, segons aquest germànic articulista, és digna de ser portada als tribunals. És per això que vull presentar proves irrefutables de la meva innocència davant d'aquesta "greu" acusació. Primer: els tres nois van néixer a la comunitat autònoma de Catalunya, que forma part d'un Estat que es diu... Espanya. Segon: tots tres tenen, com diu "Der Herr" Thomas, un passaport que diu... "Reino de España". Tercer: "Der Herr" Thomas reconeix, això sí, que és l'Estat... espanyol qui els ha catapultat a dalt dels podis, per tant, qui ha posat els euros perquè arribessin a ser esportistes d'elit. Per cert, ho podria mantenir la hipotètica economia d'una Catalunya fora d'Espanya i de la UE?

Continuaré essent un catañol, perquè vaig néixer a Catalunya i, a més a més, a l'Empordà; sóc un catañol que plora quan La Roja guanya el Mundial, o l'Eurocopa, i també s'emociona al sentir una sardana al fer un petó a la Moreneta. Si quan la família Pujol repartia carnets de catalanitat, i portava els calés a un petit país sota l'esguard del Pirineus, Andorra, vaig continuar defensant el que sento amb el cap i el cor, ara no em farà canviar un ciutadà de la cancellera Angela Merkel que, per cert, no seria gens benèvola si Baviera tan sols insinués una hipotètica separació d'Alemanya. De ben segur que ja hauria aplicat l'article 155.