Mariano Rajoy és un cagadubtes, un fleuma i un tou. De la barba, per comptes de pèls, li pengen filets de plastilina. No és rar que José María Aznar, el seu antic patró, es dediqui a treure el cap per les tertúlies, per recordar-nos que, si ell presidís Espanya, tot aniria molt millor.

Per començar, si Artur Mas gosés convocar un referèndum sense el seu permís, Aznar l'agafaria per les solapes i l'engarjolaria. A Soto del Real no, perquè encara es faria amic d'en Bárcenas. El duria a la presó de Llers i així, ja era hora!, podríem ?inaugurar l'equipament.

Acte seguit, i en justa coincidència amb un suposat 48% d'espanyols enquestats pel Mundo, Aznar ens suspendria l'autonomia. Clac! I si algú decidís protestar contra la decisió, i anar a manifestar-se davant del Parlament català, se li aplicaria la nova llei de seguretat ciutadana: se'l multaria amb 600.000 euros, que es destinarien al rescat d'un banc amic. En cas que el sancionat s'alterés, i se li acudís aixecar una sandàlia al ?guàrdia civil que el multa, se li afegiria un recàrrec de 30.000 euros.

Per desmantellar el procés sobiranista, Aznar no necessitaria enviar-nos cap tanc ni cap F-18. Ell solet, a cops de Constitució, també aconseguiria que el català es tornés a parlar en la intimitat. Això sí; ens el permetria fer servir en determinats espais públics durant les grans ocasions: a les places de braus, cada cop que ens visités acompanyat de la generalíssima Ana Botella. Seria una petita concessió en favor dels sentiments fraternals generats al llarg de molts segles de convivència.