A Jordi Comas, en el seu primer aniversari

maria elena sans gutiérrez. barcelona.

En Jordi fou, és, un gran amic, un company d'estudis amable, sempre disposat a ajudar, intel·ligent i constant. Després, un gran empresari, un important empresari. Mai va tenir fums per ser important, volia fer un país millor. Amable, simpàtic, un bon amic a qui recordaré sempre. Ja se li ha dedicat la Santa Missa de primer aniversari. Quan Déu vulgui, ens trobarem altra vegada tots plegats i riurem com sempre. A reveure, bon amic.

Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Piua Salvatella i Vila. delegada del Col·lectiu de Dones en l'Església per la Paritat, a Girona

Aquest any el Col·lectiu de Dones en l'Església per la paritat, fem una crida a totes les dones perquè lluitin contra les violències des del lloc on siguin. Perquè per nosaltres és Violència que per la crisi retrocedeixin els drets i sous a totes les persones, i que les dones en siguin les més afectades, i que la nova Reforma Laboral no inclogui mesures per al no acomiadament de mares i dones embarassades. També que en nom de Déu, la jerarquia de l'Església, margini les dones. I ho és que tantes dones siguin assassinades, víctimes de violència masclista. Per tant, ens comprometem a anar a reunions on es treballi per la seva eradicació, a votar els partits polítics que garanteixin la lluita per la igualtat, a acudir a les manifestacions que calgui per mostrar el nostre desacord, a aportar ajut econòmic a les associacions que treballin per l'eliminació de la violència i a signar manifestos que tinguin aquest objectiu. Llegirem i estarem al corrent de les polítiques i accions per desterrar les violències aquí i a tot el món. I pregarem seguint l'Evangeli de Mateu 25,35: "Perquè tenia fam, i em donàreu menjar; tenia set, i em donàreu de beure; era foraster, i em vau acollir".

A la nostra pàgina web, www.donesesglesia.cat, hi tenim el manifest penjat, a disposició de qui vulgui llegir-lo.

La PAH durarà poc a Girona

salvador llorente varela. girona.

A la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Girona (Marta, Doris, Toni i seguidors): He anat a algunes assemblees de la PAH i hi he vist coses molt rares. La primera a la qual vaig anar va coincidir amb l'ocupació del bloc de pisos de Salt. Em sap greu dir-ho però una bona part dels assistents a aquella assamblea oberta i democràtica va anar enganyada, perquè es va dir que anaven a fer un passeig i efectivament, van fer un passeig però fins al bloc de pisos que es va ocupar. He anat a d'altres assamblees de la PAH, pensant que podria intervenir en un tema que crec que faria reflexionar als que coordinen la PAH, com és el de les persones particulars que tenen pisos llogats els inquilins dels quals no paguen. Alguns perquè no poden i d'altres perquè no volen. Penso sincerament que en aquests casos no s'hi hauria de ficar la PAH, perquè no hi ha hipoteques i com el seu nom indica, la plataforma és d'afectats per la hipoteca.

En l'última assemblea en què vaig anar em volien fer fora (sense haver dit res). Penso que amb aquests tipus de líders (autoritaris, mal educats i amenaçants) la PAH a Girona durarà ben poc i seria una llàstima, perquè és un moviment que s'ha de mantenir pel bé de la societat; però amb líders educats, democràtics i responsables. La lluita ha de continuar amb totes les nostres forces unides, contra els lladres i enredaires que han estat les Caixes i els Bancs. Gràcies.

La transparència només ha de ser el primer pas

carles lópez. girona.

Per una vegada, la Generalitat ha complert i ha fet públics els sous bruts i les dietes que cobren els consellers i alguns alts càrrecs del Govern de Catalunya. Visca la transparència, doncs! Ara bé, tenint en compte que hi ha sous escandalosos de tan elevats com són, i que en molts casos estan complementats amb dietes encara més escandaloses, no s'hauria de fer alguna cosa més que fer-los públics? No s'haurien de replantejar algunes retribucions i, sobretot, algunes dietes? O és que Madrid no els deixa fer-ho?