Molts espanyols i mitjans diversos, i també el PP i el PSOE, s'escarrassen a dir que els catalans, per voler ser qui som, som nazis, ens comparen amb els serbis i amenacen amb catàstrofes diverses. Com deia la meva àvia, sempre s'ha de ser emmascarat per una paella. Cada dia hi ha mostres d'humiliació lingüística i racisme arreu dels Països Catalans....

Heus aquí un exemple entre tants. La tarda del 5 de desembre passat, Josep Maria Sagrera, de 72 anys, tornava a Girona amb tren amb el seu nét, de 4 anys. El nen, gran aficionat als trens, havia estat obsequiat pel seu avi amb el regal de viatjar des de Barcelona, on viu amb els seus pares. En preguntar en català a la revisora si el nen havia de pagar bitllet, la dona va respondre de mala manera que a partir d'aquest any tots els nens paguen i que, a més a més, no admetia el pagament amb targeta. L'avi va intentar trobar canvi per pagar. Tot de cop la revisora s'ho va repensar i va insultar l'avi amb aquestes paraules: "Pues ahora no me da la gana. Tengo manía a los catalanes y por mis cojones que usted baja del tren". I efectivament, va fer aturar el tren a Montcada i Reixac i va obligar l'avi i el nen a baixar-ne. Ella mateixa va agafar el nen i, mentre l'avi recollia les seves coses, se'l va endur fins a deixar-lo tot sol a l'andana. La situació va ser tan angoixant per a l'avi que es va deixar al tren els catorze euros amb què volia pagar el bitllet.

S'escau que hi havia una de les acostumades vagues de l'espanyolíssima Renfe. Això va fer que en aquell vespre gèlid l'avi i el nen s'haguessin de quedar molt de temps a la intempèrie i que, més tard, no els quedés altre remei que fer dos transbordaments, ja que el tren que finalment va arribar no anava a Girona. L'avi ha posat una reclamació a Renfe, demanant que li tornin l'import dels bitllets que va pagar, en total 26,70 euros.

En el supòsit que Renfe li torni aquests diners, algú creu que l'agressió soferta pot quedar així? Doncs sí, per Espanya queda així: contra els catalans tot s'hi val.

El problema és que amb tants anys sota les dictadures espanyoles i l'arrogància castellana, a vegades tenim la moral de l'esclau, i no ens rebel·lem.