El matemàtic Alan Turing, que va desxifrar el codi Enigma de la marina nazi, era una expressió rodona de l'esperit british: va estudiar a Cambridge, tenia una intel·ligència enlluernadora, va lluitar com ningú -amb el cervell- sense moure's del seu laboratori i va ser un bon atleta. També era maricon, però entre la crema dels espies i els assessors de la reina hi havia una col·?lecció de selectes sodomites. Turing es va embolicar amb qui no devia i va acabar mossegant una poma enverinada. Ara, la papessa d'Anglaterra, que és la seva reina, quines coses, ha signat un edicte "de Gràcia i Misericòrdia".

Isabel II ha trigat menys que el papa de Roma a perdonar Galileu -aquest no semblava marieta, però era contestaire, cosa que als bisbes els sembla molt pitjor- i és un avís per a navegants del secà de Madrid que ara pretenen, amb Gallardón de tarasca legitimista, convertir l'avortament legal en un crim.

Aquesta vegada tenen l'astúcia de no acusar la dona, sinó els sanitaris, fan veure que protegeixen alguna cosa -déu meu, lliura'm dels meus salvadors- i que impedeixen no se sap quina conspiració destinada a sabotejar l'instint matern. Naturalment, no han previst ajudes per natalitat o pla d'ocupació perquè les mares forçades puguin considerar una altra opció, però, què dic, on hi ha força, no hi ha opció. La tirania comença pel maneig dels significats.

Potser hi hagi algun tipus de superioritat ètica en el fet d'acatar dòcilment l'embaràs no desitjat i a atenir-se als seus resultats vitalicis, però si fos una virtut, no és cosa que hagi d'imposar-se amb agutzils i auditors, llavors per què ho fan? Per ficar-se en la nostra pell i establir un altre control de les dones (pobres), per retornar a la seva utopia medieval, per assegurar-li un negoci a la sanitat privada i, si no els surt com pretenen, per fer passos endavant i endarrere i quedar-nos al mateix lloc fent veure que ens movem. Sobresous i Inquisició.