Gràcies Anna!Família Taberner Mas. SALT.

He sabut que ha mort Anna Soler, infermera de pediatria del CAP Alfons Moré de Salt. No la coneixia en l'àmbit personal, però sí en l'àmbit professional: ha estat la infermera dels meus fills de 8 i 5 anys des del seu naixement.

La trobarem a faltar moltíssim. Li encantava la seva feina, es veia d'una hora lluny, i sabia com tractar la mainada i, sobretot, com tractar els pares i mares (sovint atabalats pels mals dels seus fills): amb molt d'afecte, amb molt de respecte i amb aquell somriure encomanadís que li naixia als ulls. Durant tots aquests anys, ens ha fet sentir cuidats, confiats i segurs. A casa nostra, anar de visita al CAP, era anar a veure l'Anna i la Margarita.

Des d'aquestes línies només vull, en nom de tota la família, dir que ha estat tot un honor ser els seus pacients i donar-li les gràcies, allà on sigui, per la seva professionalitat i, sobretot, per la seva estimació. La trobarem molt a faltar.

La Renfe i el cap d'estacióFrancesc Ginerf Ballesta. ROSES.

La tarda del 31 de desembre la recordaré sempre com un exemple clarificador de com funcionen les coses en aquest país i quina mena de treballadors ens trobem de tant en tant pel món.

El matí de l'últim dia de l'any vaig visitar la web de la Renfe per informar-me dels horaris de sortida dels trens que van de Figueres a Girona per després enllaçar amb l'autocar que va de Girona a Vic. La web informa que hi havia tren de sortida a les 17.58 h de Figueres, perfecte per enllaçar amb l'autocar que sortia a les 19 h de Girona. La meva sorpresa arriba quan a Figueres no hi ha tren a aquella hora, i quan em trobo el cap d'estació i li demano explicacions em respon: quina web has mirat?, i jo li dic la de la Renfe, i diu: és que no heu de mirar les webs, i això ja ha passat altres vegades i em sap greu però no hi puc fer res. I el cap se'n va tan tranquil. Em quedo sense tren i sense autocar per anar a Vic. Aquest és el servei i els treballadors que tenim en una Renfe a la qual sembla que li agradi maltractar els seus pobres usuaris. Patètic!

Avortament?MONTSERRAT GUARDIOLA ROVIRA. GIRONA.

Com és possible que existeixin tantes dones que no s'atreveixen a mirar un video que els descobreixi la realitat del seu embaràs? Veure com va adquirint independència aquell ésser que s'ha format a la seva panxa i que a poc a poc va desenvolupant els òrgans impresos en el seu si per ser persona.

Es parla de l'avortament com si es tractés d'eliminar una berruga que s'ha format al ventre de la dona. La desinformació neix quan es polititzen els conceptes, i això és el què està passant. Si un diu blanc el contrari ha de dir negre i així estem. Dir que la dona perd la seva identitat... se li ha prohibit l'ús de l'òrgan sexual?

Fa pocs dies se'ns donava la notícia d'una mare que havia abandonat el seu nounat en un abocador del carrer. Es busca aquesta mare per empresonar-la. I si la mort hagués estat provocada un mes abans dins el ventre de la mare ?

On vivim?

TV3 i CubavisiónAndreu Moreno. GIRONA.

El prestigiós diari The Wall Street Journal ha publicat un article denunciant la manca d'objectivitat de TV3, el seu "biaix separatista" i el seu servei tan evident al poder polític de CiU, comparant-la fins i tot amb televisions com la cubana, Cubavisión.

Coincideixo en bona part en això: TV3 és una televisió que paguem entre tots els catalans però que està només al servei de CiU i del seu projecte de ruptura i separació de la resta d'Espanya i on la pluralitat política brilla per la seva absència. Són de sobres coneguts els seus polititzats espais juvenils, els seus Telenotícies on només s'informa de la corrupció si és de fora de Catalunya o aquests documentals tan plurals en què es pregunta sobre una hipotètica secessió de Catalunya a 30 persones i totes 30 estan d'acord i ni una sola hi està en contra. Em pregunto què deuen haver pensat Mas i Homs sobre l'article de The Wall Street Journal.