Carta d'agraïment

rosa cosp negre. santa coloma de farners.

Escric aquesta carta per a donar les gràcies a totes aquelles persones que han aportat el seu gra de sorra al llarg del meu curt però intens periple hospitalari. Fa quinze dies em van diagnosticar unes alteracions a l'electrocardiograma que em van fer al CAP de Santa Coloma de Farners.

A partir d'aquest moment, des de la primera infermera del CAP, juntament amb la Dra. Xifró, que em van enviar a l'hospital de Santa Caterina, i el Dr. Gaitán metge d'urgències d'aquest hospital, van desenvolupar una tasca professionalment excel·lent. La perseverança del doctor va fer que, finalment, a causa de la complicació de l'angina de pit, em derivessin a l'hospital Trueta. El trasllat a aquest hospital amb la infermera i el tècnic de l'ambulància va ser ràpid. Des d'aquell divendres fins al dimarts vaig estar ingressada al Trueta a la UCO, on l'afecte de les infermeres, infermers, metges i metgesses reparava d'alguna manera les poques hores que la meva família i amics podien estar amb mi. El dilluns em van practicar un cateterisme a l'hospital Trueta però no van poder accedir a la meva lesió a causa de l'alt risc que hi havia. És per això que, coordinant-se amb l'equip de metges de l'hospital Vall d'Hebron van decidir, dimarts al matí, traslladar-m'hi. El tècnic i metge de l'helicòpter van estar sempre pendents de mi i una vegada allà, una vegada més, vaig estar molt ben cuidada. Vull agrair, especialment, a la cardiòloga Dra. Lidón i al seu equip de la UCO -infermeres-, al Dr. García i al resident, Dr. Alonso, la seva qualitat humana, que en tot moment va ser extraordinària.

Dono les gràcies, de tot cor, al tracte personal i professional rebut aquests dies, que han estat els més durs de la meva vida. De veritat, moltes gràcies!

Tercer aniversari de la Llei Antitabac

fernando guerrero barrio. girona.

Sembla que va ser ahir, però el 2 de gener del 2014 s'han complert tres anys de l'entrada en vigor de la nova i controvertida llei antitabac, aprovada per consens de tots els partits polítics, enrere queden moltes jornades de lluita per part de fumadors, no fumadors i hostalers, sobre les pèrdues de diners i ocupació que es preveia, o la llibertat de fumar segons els fumadors, però avui després de tres anys veiem com l'interior dels bars i les terrasses estan plenes i se segueix creant ocupació, els fumadors han assumit les restriccions i fins i tot reconeixen que avui no canviarien la llei. La nova llei ha propiciat que molts fumadors hagin optat per deixar de fumar o canviar el tabac per la cigarreta electrònica, que encara que no es coneixen els seus components ni existeix una regulació, aquest no els farà canviar l'hàbit de fumar que és l'important, encara que el millor és senzillament deixar de fumar, els no fumadors vam brindar cada any per l'èxit d'aquesta nova llei, que ens ha permès compartir uns espais amb la família, que abans estaven plens de fum i cuidar la nostra salut, espero que el Govern no intenti canviar la llei com volia fer amb "Eurovegas" i segueixi apostant per la qualitat de vida i protecció de la salut.

Gràcies fumadors i hostalers pel vostre suport i comprensió per a aquesta nova llei antitabac, sense la vostra ajuda l'èxit no seria possible, cuida la teva salut i no fumis.

Carta als Reis

M. àngels vila safont. figueres.

Benvolguts Reis, (tant se val si d'Orient o de la Zarzuela, que, de fet ja ho sabeu, sóc ben poc monàrquica...) Aquest any podria demanar que em portéssiu moltes coses. Ja se sap que qui no plora no mama i que somiar està (encara) a l'abast de tothom. Però em faria molt més servei i una il·lusió de no dir que en lloc d'omplir-me d'andròmines poc profitoses em féssiu el refotut favor d'endur-vos-en unes quantes coses que em fan nosa, por o vergonya, o una mixtura de totes elles. La llista és massa llarga, i no voldria fer-me massa pesada. Per això, a tall d'exemple, us en diré només unes quantes, i vosaltres ja sabreu què vull dir i us en fareu el càrrec, oi? Em voldria desempallegar de governants que no governen, sinó que imperen, de lleis retrògrades que ens omplen l'aire de naftalina amb regust de NODO, de pors que crèiem superades, d'amenaces que desfan camins... Per poc que pugueu, mirareu de fer-me aquest favor? No em porteu res: tan sols emporteu-vos ben lluny aquesta involució galopant, que ja passa d'amenaça! Sé que no serà fàcil, però per demanar que no quedi... Moltes gràcies per endavant, M. Àngels.

PS: Entendré que ens deixeu a tots plegats una bona carretada de carbó per no saber fer-ho millor...)