Ja fa cinc anys que un català que viu a Seatle (EUA) va començar a reunir pintors i dibuixants que es dediquessin a fer el que a ell li encantava: Anar per la ciutat i fer esbossos o bé apunts d'un monument, d'un racó típic o una avinguda de la urbs. El nombre d'afeccionats va créixer molt ràpidament, tant a Amèrica com a tot arreu del món i encara continua augmentant. Tant és així, que ja hi ha un grup que constitueix el "Girona. Urban Sketchers", que solen fer una sortida mensual pel Barri Vell o un altre lloc, no massa llunyà, on els donin facilitats per trobar-s'hi el seu cavallet o poder recolzar en algun lloc el seu inseparable bloc per poder-hi dibuixar còmodament. Ara fa un parell de diumenges van anar al Museu d'Automòbils Claret, a la carretera de Barcelona, terme municipal de Sils, on els esperaven amb les portes i els braços oberts i una olla de xocolata desfeta, que els va complaure molt. Quan fa bon temps qualsevol indret els va bé, però ja a finals de desembre, han de buscar un lloc que puguin resguardar-se de les inclemències del temps.

Vam parlar amb alguns d'aquests dibuixants-artistes-pintors i tots eren molt amables. N'hi havia alguns de la ciutat de Girona, del Perelló, les Planes, Campllong, Palafrugell i d'altres localitats de la província que ara no recordem. En David Pradas, que és arquitecte tècnic, és qui escull un indret i per mitjà de les xarxes socials se'ls convida a anar-hi. Tothom és ben lliure d'acceptar la invitació o no segons els compromisos que tinguin per aquella data. Se'n reuneixen al voltant d'una dotzena, que gaudeixen molt de la trobada amb gent que té la mateixa afició... o ofici. Van explicar-nos que del grup gironí en formen part un parell de persones que havien sigut professores de dibuix d'uns centres escolars públics, i d'altres que són quasi professionals i que solen participar en concursos de pintura que s'organitzen en diveses localitats de les nostres contrades, com també hi ?havia un noi amb només 13 anys.

També sabem que un dels participants en aquesta trobada ja està en contacte amb un terrisser de Quart, perquè els agraden molt els articles que fan artesanalment i a més pensen visitar el Museu de la Terrissa del poble, on hi ha una pila d'estris antics exhibits, i que ja només els poden veure allà. Ja estem ben segurs que també hi passaran un matí molt ?divertit, i podriem assegurar-los que ?seran molt ben rebuts. Perquè els terrissers també s'ho passen bé explicant als ?visitants la procedència i els ara estranys usos que tenien algunes de les peces més grans que hi ha exposades.