Un lloc privilegiat: la família

LluÍs Esquena Romaguera. Torroella de Montgrí.

Amb el lema «La família és un lloc privilegiat», Madrid va tornar a ser la capital mundial de la famí­lia, encara que aquesta vegada, amb protagonisme compartit. Les Basíliques de Loreto i de Natzaret van acollir grans trobades, com també la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, on va acompanyar el cardenal Martínez Sistach el president del Consell Pontifici per a la Família.

La gran Missa en el dia de la Sagrada Família a la plaça de Colón de Madrid s´ha consolidat com a gran esdeveniment a la meitat de les festes nadalenques, que llança un fort missatge a una societat marcadament individualista i pro­clama que el secret de la felicitat consisteix a donar sense reserves als altres. I és que sembla clar que l´alternativa a la família no és més llibertat, sinó més solitud, patiment i marginació.

Davant les doloroses conseqüèn­cies personals i socials del deteriorament de la família, resulta impactant el testimoni de milers de famílies que van al complet cada any des de diversos punts d´Europa a Madrid, ­en­guany també a Barcelona, per anunciar que sí que és possible comprometre´s per sempre, i que a l´Església se senten acompanyades en les seves dificultats quotidianes.

Tothom, sense exclusió de ningú, és benvingut a aquesta gran trobada de famílies cristianes, que considero que és un gran signe d´esperança per a tota la societat, tot i que molts segueixin sense baixar del burro.

Destinació Grossa de Cap d´Any

Gemma Domènech Albert. Barcelona.

La recaptació de la Grossa de Cap d´Any subvencionarà un programa d´ajut a nens de famílies amb problemes econòmics. Jo no hi estic d´acord, i no perquè sigui insolidària.

M´explico: quants d´altres programes socials endegats no estan coberts o estan en risc de no poder complir-se per manca de pressupost? Quants avis, i persones amb minusvalideses, no reben els auxilis econòmics que per llei els ha donat la pròpia Generalitat? Quantes residències per a la gent gran estan patint desequilibris econòmics perquè la Generalitat no paga els que els déu? Quants avis moren, any rere any, sense cobrar les prestacions que els van atorgar per resolució administrativa? Quants d´altres programes socials, publicitats a l´inici, resten ­buits de contingut econòmic? Srs. polítics, deixin de fer propagandes i inauguracions i aten­guin primer els deutes contrets per programes que ja estan en marxa.

Bé, entenc que fer el que dic no fa titular de premsa i per contra anunciar falses expectatives sí, i ja sabem com és la classe política que tenim.

Matelectropol·lució

francesca barti i comalat. girona.

Està científicament comprovat que els mòbils, els ordinadors i l´electricitat d´un habitatge... d´entre altres aparells que funcionen amb l´electricitat poden crear contaminació electromagnètica o bé electropol·lució.

Estudis realitzats per Charles Czeister, expert en la medicina del somni, demostren que la contaminació electromagnètica afavoreix l´estat d´insomni i altres patologies psicològiques i/o físiques.

La contaminació lumínica i acústica són més visibles i es detecten fàcilment, però, l´electropol·lució roman invisible i pot arribar a ser tant o més perjudicial que les anteriors esmentades. Així doncs, com és possible que permetin construir línies d´alta tensió sabent que poden ser perjudicials per la nostra salut?

Estem ben electrocutats i ben agafats pels collons per polítics que tenen el capital a les grans companyies elèctriques.

«Tanto monta, monta tanto»

Francesc A. Picas. LA JONQUERA.

El 1469 es casaren el nostre príncep Ferran amb Isabel, reina de Castella. Catalunya i Castella continuaren com dos estats independents, però agermanats amb el mateix poder polític. La història els recorda com; Tanto monta, monta tanto, Isabel como Fernando.

Actualment, el 2014, Catalunya i Espanya viuen un moment de gran tensió política. Hi ha, però, qui té esperances que Catalunya i Espanya pactaran ben aviat com dos estats independents i agermanats amb iguals poders polítics. Llavors la història podrà dir; Tanto monta, monta tanto, Arturo como Mariano