La ciutat de Girona està canviant tan ràpidament com no recordem haver-ho vist mai; molt més ràpidament del que els trens de Gran Velocitat ens poden traslladar de Girona a París i viceversa. Vostès potser no ho noten però no tardaran gaire temps a observar el canvi.

Tot estava tranquil quasi com una bassa d'oli i ens agradava molt a les persones que haviem nascut en un dels carrers dels afores de la ciutat, anat al Grup Escolar Joan Bruguera -a peu des del carrer de la Creu- i al migdia anavem a dinar a casa, i tornem-hi.... Estavem potser mal acostumats a una tranquil.litat que sempre permetia gaudir del temps sense pressa. Ara hi ha gent que ja enyora tot això, però també d'altre que vol que en vingui molta més con tal que la vida comercial augmenti, els restaurants i hotels s'emplenin tot l'any, l'aeroport vagi rebent avions d'arreu d'Europa i d'Àfrica, que les carreteres i autopistes semblin més estretes cada dia, perque hi circulen més cotxes i també més camions de gran capacitat que transporten tonelades de mercaderia, cap aquí i també cap allà. Una mica a causa d'aquest moviment incessant, s'ha mogut tot el rebombori dels aparcaments per a vehicles particulars, que farà possible poder aparcar -pagant, això sí- a quasi tota la ciutat només en benefici d'alguns, la majoria forasters de localitats veïnes, que s'han de desplaçar a Girona per motius de feina, de visites mèdiques, etc. Molts d'altres en serem els perjudicats. Però ara ja està decidit i ho han fet així, sense tenir-hi una majoria a favor sinò que sembla que hi ha una majoria oposada al canvi que comentem.

Molta gent se'n cansarà més aviat del que es pensen els que voldrien que Girona canviés com una mitja en poc temps. No sé quina és l'opinió dels lectors d'aquest diari, però estem convençuts que aquest canvi no complaurà pas a tothom. Tenim la impressió que s'ha començat la casa per la teulada, o que s'ha despullat un sant per vestir-ne un altre, perquè primer calia fer molts més aparcaments, i no solucionar-ho (¿?) aprofitant els carrers amples i places de la ciutat per convertir-les en zones cèntriques d'aparcament públic. Entenem que cada dia serem menys els qui anirem a Girona per fer-hi una passejada, perquè més aviat seran gironins els qui aniran cap a la Garrotxa, l'Empordà o cap a la Costa Brava, si volen passejar-se tranquil.lament.

A més, ara que semblava que l'Ajuntament havia volgut fer alguna cosa, han començat a tancar cada diumenge alguns aparcaments públics, amb capacitat per a a centenars o milers de cotxes. Qui ho arreglarà?