Testimonis de la caiguda d'un vianant al c/Sèquia, cruïlla c/Eiximenis

Joan Carles alonso. girona.

Divendres passat, dia 24 de gener, a tres quarts de dotze del migdia, vaig patir un accident en ensopegar amb unes llambordes aixecades a la cruïlla del carrer Eiximenis amb el carrer de la Sèquia, al costat de la plaça Josep Pla, davant de la plaça de l'església de Santa Susanna. Hi va haver dos nois que es van interessar pel meu estat (que en principi semblava només un cop, i que ha acabat sent una fractura de ròtula), un que anava a peu i un altre que anava en un monovolum gran de color negre. També hi havia força gent asseguda a la terrassa del NIMH'S, que ho van veure, si bé d'una mica mes lluny. M'agradaria contactar amb algun d'ells i especialment amb els dos nois que em van atendre i amb qui vaig poder parlar en el moment.

Si llegiu aquesta carta i us va bé, podeu trucar-me al 666 635 850. Molt agraït.

Carrer Bisbe Sivilla

jaume casellas nonó. girona.

Ja s'ha fet. No sé quines explicacions va donar l'Ajuntament als veïns del carrer Bisbe Sivilla en referència als arbres de la zona que s'està arranjant. Els pollancres no poden salvar-se, ja que si desapareixen les muntanyetes, els arbres no estan prou arrelats.

La meva sorpresa ha sigut veure tots els pins tallats. Els únics arbres que feien molta ombra, que estaven arrelats amb una majestuositat que donava gust de veure. Tots arrencats. No sé què pensen els veïns. Feia més de vint-i-cinc anys que hi eren i no feien cap nosa. Han deixat una figuera, que pobreta només té el tronc. Deu ser que l'Ajuntament recull les figues cada tardor? Primer varen ser les acàcies de la Font del Ferro, ara els pins del Bisbe Sivilla. A l'Ajuntament, s'ha demostrat, hi ha quelcom dels arbres que no agrada. Atentament.

És necessari,

eliminar tants arbres?

Lluís Torner i Callicó. girona.

Acabem de llegir a la premsa local la queixa d'uns veïns per una nova tala d'arbres, com a continuació dels que, en bon nombre, ja es varen tallar en motiu de les obres del TAV al malaguanyat parc Central, avui convertit en una gran llosa de ciment. Ara els ha tocat, segons sembla, a una quarantena d'arbres del carrer Bisbe Sivilla -aquests fins i tot fora de l'àmbit de les obres i, per consegüent, segons els esmentats veïns, sense motiu aparent per eliminar-los.

Una colla de jubilats que, sota el nom de "Plantem plançons", fem una caminada setmanal per manifestar la nostra estima envers la natura i l'amistat, ja vàrem fer palesa, fa un parell d'anys, la nostra decepció enfront l'enverinament i posterior tala de les acàcies que hi havia, des de fa molts anys, a l'esplanada de la Font de Ferro. Ara, en passar pel camí que s'ha obert, en paral·lel al Galligants, hem tornat a quedar parats, en veure com s'ha aprofitat l'obertura del caminoi per talar un bon nombre d'arbres que, al nostre parer, no feien cap nosa.

També ens ve a la memòria l'eliminació d'algun dels arbres de la plaça dels Lledoners, davant l'edifici de La Sopa, que si no hagués estat per la protesta dels veïns, que varen reaccionar a temps, frenant-ho, potser s'haurien talat tots.

En biologia, un arbre és un organisme viu, amb el seu conjunt d'àtoms i molècules, que a més de donar vida a l'entorn on estan ubicats, ajuden a oxigenar l'atmosfera, avui tan pol·lucionada.

Bé! Amb això no neguem que podria haver-hi algun motiu que els ciutadans desconeixem, però si mentre un particular que vol talar algun arbre d'un jardí de la seva propietat ha de demanar un permís, ¿no seria correcte que els ajuntaments, o empreses públiques, abans de realitzar una tala important la fessin d'acord amb la corresponent Associació de Veïns, amb la qual cosa s'evitarien les protestes? És el nostre parer.