En efecte, durant aquest passat cap de setmana, un nombrós grup de persones que es feien dir només Prot i que deien que eren del planeta K-Pax s'han reunit a Barcelona. No cal dir que la situació ha estat sanitàriament preocupant, perquè segons aquests pacients el seu planeta, o sigui K-Pax, es troba en la constel·lació de la Lira, en una zona qualificada pels astrònoms com a "cel profund", un lloc situat a 27 anys llum de la Terra. Evidentment, calia donar-los la raó en tot i fer veure que escoltar algú que diu que viatja a la velocitat de la llum (ara sóc aquí, ara he marxat, ara he tornat) i que el seu planeta es troba a 27 anys llum del nostre, era la cosa més normal del món; una activitat de cap de setmana d'allò més rutinària i banal.

Però, si els sembla bé, comencem amb la primera Prot que va parlotejar i, per no fer-nos un embolic monumental, l'anomenarem Alícia Prot. Després de parlar una estona sobre K-Pax, que si orbitava l'estrella PMN (Principios del Movimiento Nacional), i que si el seu planeta de fet era una UDELU (Unidad de destino en lo universal), Prot, Alícia Prot, va dir que "Som un partit que ha patit molt al País Basc, i veig María del Mar Blanco (presidenta de l'Associació de Víctimes del Terrorisme). Ara patim també, d'una manera diferent, però amb l'exclusió i el rebuig social, a Catalunya. Patim perquè alguns ens volen donar lliçons de com se sent algú català, de com hem de viure la nostra vida, com hem d'educar els nostres fills o com has de governar. O ets amb ells o no ets català. I això ho hem viscut en més llocs d'Espanya".

Després d'escoltar això queda clar que n'hi hauria prou per recomanar un ingrés immediat per poder efectuar una bona observació i avaluació d'aquesta patologia; però llavors va prendre la paraula una altra Prot del planeta K-Pax, en aquest cas María Dolores de Prot, que va dir el següent: "No es pot jugar amb la identitat i la sobirania de tots els espanyols". I també que: "l'única veritat immutable és que Catalunya sempre ha estat part fonamental d'Espanya". En efecte, si diuen que són de K-Pax, a la constel·lació de la Lira, sembla del tot inversemblant aquesta fixació que demostren amb Espanya i sobretot amb Catalunya. Però, en fi, ja se sap que la ment de vegades pot esdevenir un pou sense fons. Ara bé, van ser aquestes dues pacients les úniques a parlar davant dels altres "k-paxians", per dir-ho així, reunits a Barcelona?

De cap manera, perquè tot seguit va prendre la paraula un altre Prot (quina mania!), en aquest cas Alberto Prot, el qual va assegurar el següent: "A què respon aquest rebombori general? Al poble? No. Surt d'uns governants que s'han rendit a les dificultats". Però també va dir la seva un tal Jorge Prot (k-paxià devot de Santa Teresa pel que sembla), que va dir que: "La independència és un mal negoci i suposaria una fractura destructiva i destructora". És evident que mentre se'ls dóna la raó no hi ha cap problema; però per si de cas es recomanable tenir sempre a mà un tranquil·litzant potent que se'ls pugui administrar per via intramuscular.

Ara bé, la cirereta la va posar Mariano Prot (sembla ser que és el cap de colla de tots aquests Prot del planeta K-Pax) quan va dir coses com ara: "Cap espanyol és propietari de la província que ocupa". O que: "...la resta d'espanyols també aporten molt a aquells que viuen a Catalunya". I que "sens dubte votar és un dret democràtic. Ho és, però no en qualsevol lloc ni a qualsevol hora ni de qualsevol manera, ni sobre qualsevol assumpte". I "és molt convenient que qui vulgui dialogar respecti les maneres. Dic això perquè hi ha qui ja ho ha decidit tot unilateralment: que farà una consulta, la data, les preguntes... i si m'apuren fins i tot la resposta". I sobretot que "que quedi clar: ni se celebrarà aquest referèndum ni es fragmentarà Espanya".

Davant d'aquesta gairebé epidèmia de gent que asseguren que vénen del planeta K-Pax, a la constel·lació de la Lira, les autoritats han demanat consell al EMH "el equipo médico habitual", el qual, i després d'una primera valoració, ha recomanat procedir a una regressió mitjançant hipnosi per a esbrinar què els va passar en el passat perquè assegurin que són del planeta K-Pax. Ara bé, després de les primeres proves efectuades, s'ha pogut constatar que cap d'ells (i elles) no pot anar enrere en el temps més enllà del 20 de novembre de 1975. No poden recordar res, cap fet viscut, cosa ni persona, anterior a aquesta data. De tal manera que en la seva memòria (històrica?) apareix una mena de forat negre des del 20-N de 1975 que es perllonga, immutable, fosc i silenciós, fins a la més tendra infància de tots aquests, diguem-ne, k-paxians.

Per tant i per tot plegat, l'EMH "equipo médico habitual" recomana un prolongat descans (preferentment en un centre adequat) i sobretot no portar-los mai la contrària quan assegurin que han vingut a Barcelona des de K-Pax, un planeta Udelu (Unidad de destino en lo universal) que orbitaria una estrella, com el nostre sol, que es diu PMN (Principios del Movimiento Nacional).