Luis de Guindos va expressar l'altre dia meravellosament l'afartament dels polítics respecte dels ciutadans. Acabava de fer unes declaracions en les quals li van preguntar si apujaria la gasolina, a la qual cosa va respondre que no (mal assumpte). Després, creient-se fora del perill dels micròfons, va dir als seus col·laboradors:

- Que se'n vagin a prendre pel cul!

Significa que els administradors estan fins als nassos dels administrats. Fixin-se en allò que va succeir a Gamonal, Burgos, on l'alcalde ha hagut de suspendre unes obres concedides al mateix constructor que li havia arreglat el seu àtic. Parlant d'àtics, quina llauna li estem donant a Ignacio González amb el seu! Crec que la seva dona continua imputada, encara que, segons Esperanza Aguirre, el president de la Comunitat de Madrid ha donat totes les explicacions que havia de donar. Moltes explicacions, sí, però seguim sense entendre com un servidor públic li tenia llogat per la meitat de preu un pis de luxe a una empresa establerta en un paradís fiscal. Tampoc entenem com se les ha arreglat per comprar aquest mateix pis a aquesta mateixa i misteriosa empresa. Els ciutadans normals no fem operacions tan rares ni tan sospitoses. Significa que Ignacio González està també fins al capdamunt de nosaltres, i no només per això de l'àtic. Resulta que li acabem de treure la joguina de la privatització dels hospitals de Madrid. Una cirera per a un conjunt d'empreses que s'anaven a fer d'or a càrrec de la nostra salut i en les quals potser un dia treballarà de conseller González o el mateix Lasquetty, que s'ha vist obligat a dimitir. Com no odiaran tots aquests polítics els contribuents que els paguen el sou i els cotxes oficials, però que es passen el dia al carrer fent la punyeta al seu futur? A veure, com no detestarà Gallardón una ciutadania que s'ha posat en peu de guerra contra una llei que l'anava a llançar a la fama mundial i potser a la presidència del Govern?

Ara bé, qui millor ha expressat aquest empipament que provoquem en els nostres representants ha estat qui crèiem més educat: De Guindos. "Que se'n vagin a prendre pel cul", ha dit. Doncs no, miri vostè, no ens n'anem.