Sóc al·lèrgica a les feines pendents. No em produeixen cap alteració externa molesta com ara urticària facial ni tampoc trastorns interns del tipus augment de les deposicions o disminució de la seva consistència. Els símptomes al·lèrgics són originals i ara i aquí els publico en primícia mundial: irritació irascible, exoftàlmia i expulsió precipitada en gran quantitat i en elevada potència d'aire procedent de la cavitat bucal (vaja, que faig un bufec).

M'ho he diagnosticat gràcies al telèfon. A les pantalles dels smartphones hi ha les icones referents al correu electrònic, SMS, WhatsApp, Twitter, Facebook i de totes les aplicacions que hom necessiti. Doncs bé, quan hi ha algun missatge sense llegir, algun programa per actualitzar o alguna tasca pendent apareix una rodoneta vermella en una cantonada de la icona amb un número a dins. El numeret indica quantes de pendents n'hi ha. El meu estat és normal si la pantalla té les icones netes sense la rodoneta vermella, però si n'apareix alguna llavors desenvolupo els símptomes. Crec, tanmateix, que tinc un efecte de dosi. És a dir, si el numeret és baix, d'un dígit, no em passa res, però si és alt, llavors el meu col·lapse és tan visible que els del meu voltant volen trucar a una ambulància.

És per això que abans d'arribar a aquestes dosis de feines pendents hi he de posar remei. No em jutgeu, doncs, si em veieu pel carrer remenant la maquineta. És per la meva salut. I, mireu, en el cas del correu electrònic, estic contenta de veure que hi ha uns quants missatges spam de tant en tant. Sé que els puc llençar directament sense ni tan sols obrir-los. Mai m'hauria imaginat que els missatges spam podien tenir efectes curatius!