Aquests dies ha estat notícia que, després de 14 anys de tràmits judicials, s'ha declarat il·legal l'abocador de Vacamorta. La mobilització ciutadana va denunciar que la llicència concedida va ser un despropòsit mediambiental flagrant, però ara fer complir la sentència no serà fàcil perquè l'any 2011 Urbanisme de la Generalitat ja va aprovar un nou pla per legalitzar-lo.

El mateix passa a Bescanó, amb l'Estació del Carrilet. L'any 1999 amb les Normes Urbanístiques es va voler desprotegir l'Estació, un Bé Cultural. Justament un veí de l'Estació va trigar 10 anys a aconseguir que el Tribunal Suprem anul·lés tot l'Urbanisme del poble. Però, de què va servir? L'any 2011 es va tornar a fer un nou Planejament Urbanístic que vulnera de nou la legalitat i el mandat judicial previ. És clar que el Grup Municipal Entesa per Bescanó vàrem presentar recurs i està pendent que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dicti sentència. Aquesta sentència ens temem que arribarà tard. El dia 5 de febrer es va fer públic el projecte d'enderroc de l'Estació del Carrilet Girona-Olot a Bescanó. Ningú aturarà aquest despropòsit? Ningú protegirà aquest Bé Cultural?

Totes les estacions del Carrilet són Patrimoni Cultural Català, per tant, la Generalitat i els Ajuntaments tenen l'obligació de protegir-lo. L'alcalde de Bescanó, el mateix durant 27 anys, és responsable del seu estat ruïnós, l'ha deixat malmetre expressament tots aquests anys i ara aprofita el seu estat de ruïna per enderrocar-la. Hi ha pressa per enderrocar-la i com que el Sr. Soy és vicepresident de Cultura de la Diputació de Girona ja s'ha concedit una subvenció feta a mida, amb els diners de tots, és clar. Ell que, pel càrrec que ocupa, ha de vetllar per la Cultura enderrocarà un Bé Cultural al seu poble, quin contrasentit. Tiren pel dret, contra l'interès públic i amb els pocs diners de tots.

Que quedi constància escrita que els veïns no volen ni han volgut mai que s'urbanitzi el sector de l'Estació, vàrem oferir a l'alcalde que la rehabilitació la faríem voluntaris del poble, hem demanat que es fes una consulta al poble per saber si s'ha d'enderrocar i fer-ne una de nova a l'altre costat de la via (costa més de 300.000€) o bé s'ha de rehabilitar l'estació autèntica (costa uns 120.000€), vàrem recollir 1.704 signatures a favor de conservar l'EstacióÉ res aturarà el despropòsit de l'alcalde i els interessos urbanístics, emparats pel govern de CiU?

A Bescanó la justícia arribarà, tard però arribarà, i això la farà injusta, perquè els interessos urbanístics ja hauran guanyat, igual com a l'abocador de Vacamorta i tants altres llocs de les comarques gironines on la (in)justícia tardana ha donat la raó als veïns.