El que no diran

a la presentació de Gironacultura

XèNIA TATALA. GIRONA.

L'Ajuntament de Girona ha presentat la revista Gironacultura, el que no han explicat és que els comerciants i les empreses de Girona hem rebut un e-mail d'una empresa privada de Barcelona per contractar la publicitat de la revista, acompanyat d'una carta del Sr. Albert Riera, Gerent de l'Ajuntament de Girona, convidant-nos a publicitar-nos en una revista de qualitat, el contracte, però, se signa amb l'empresa de Barcelona que és qui s'encarrega de la publicitat i impressió de la revista.

Deixi'm donar-li el meu parer: En primer lloc, considero l'e-mail i la carta que he rebut, i el to dels mateixos, com un acte de competència deslleial vers els mitjans de comunicació gironins que des de fa anys ens informen i cobreixen les nostres necessitats publicitàries. En segon lloc, veig inapropiat que l'Ajuntament ens demani anunciar-nos a la seva revista, no oblidem que estem parlant d'una administració pública local i que la seva raó de ser és servir els ciutadans i no dedicar-se a competir amb les empreses del sector privat ni tampoc a utilitzar el poder de l'administració... ja ens entenem.

Per acabar, només recordar que estem en època de crisi, i que som gironins. Quan les nostres em?preses han de tancar o fer reduccions de personal, són els nostres veïns que es queden sense feina. Ara, a més, aquells que han de servir i protegir els ciutadans donen feina als de fora. No estaria de més aquell famós "Perdoneu, però algú ho havia de dir"! Gràcies, Sr. Riera, ho tindré en compte.

Alicia, sap vostè

què és autoritarisme?

JOAN JANOHER I SADURNI. VULPELLAC.

Em fa la impressió que vostè desconeix el seu significat, o almenys això sembla, per tal com insisteix a dir constament que el senyor Mas ho és. I no s'adona que els raonaments que fa servir a les seves trobades de partit s'omplen fàcilment de mentides, que només se les poden creure els que pensen igual que vostès; és llastimós que el poble espanyol hagi de combregar amb aquesta doctrina i que no coneguin la veritable realitat del que és Catalunya.

Tanmateix, senyora Sánchez Camacho: vostè, pel sol fet d'haver nascut i estudiat en aquesta terra nostra, sap sobradament que tot el que ve pregonant és purament fals i contrari als principis de la nostra idiosincràsia. El seu imperi polític és una greu inhibició de poder a favor de la tirania, on diuen reiteradament que vostès són el poder, deixant enrere el significat dels drets que tenim els pobles, aplicant la nomocràcia com a supremacia de poder.

Com a base de legislació, i contemplant minuciosament el procés comparatiu de la igualtat, es pot revocar al Constitucional la seva acció de llei, per sobre del fonament bàsic, incloent-hi el mateixos jutges i poders fàctics que foren anomenats. Aquest s'esdevé com a exemple a seguir, de la manera intel·ligent que porten a terme la majoria de Constitucions, que sí són flexibles a escoltar i entendre qualsevol proposta dels seus pobles, per la seva autodeterminació o consulta.

Resposta al Lord Voldemort blanenc

Josep Marigó i Costa. Alcalde de Blanes.

Desconec on es va inspirar J.K. Rowling quan va escriure la sèrie de novel·les de Harry Potter en les quals es fa palesa la trama tradicional que els que són bons són molt bons i que els que són dolents són molt dolents. A Blanes, i no és cap novel·la, també tenim una història particular de "bons i dolents". El senyor de les forces del mal ha tornat a actuar en forma de carta publicada en aquest mateix diari.

De totes les barbaritats i mentides que expressa, i que l'Innominable està repetint des de fa anys, només en vull aclarir una per evitar que es continuï perjudicant la meva família. Quan afirma que "una part important de la seva -meva- família està col·locada a l'Ajuntament de Blanes (curiós, no??)", sàpiga la "gent de bona voluntat" que la meva dona va entrar a treballar a l'Ajuntament l'agost de 1979, molt abans que ens cone?guéssim, i que els altres dos membres de la meva família que també hi treballen ho van fer el febrer de 1984 i el febrer de 1986. Per a la "gent de bona voluntat", jo vaig entrar en la política local el juny de 1999. Per tant, queda clar que tots ells van accedir, a través de les corresponents oposicions, a un lloc de treball municipal sense que jo pogués influir-hi de cap manera.

Ah, una cosa més!; des que he entrat com a regidor a l'Ajuntament de Blanes cap d'ells ha canviat, millorat o ascendit a l'Ajuntament i, evidentment, d'això hi ha la documentació oficial que ho pot acreditar. Des de fa molts anys estic aguantant aquestes i altres mentides i les seguiré aguantant, ja que tinc clar que estic en el bàndol de la "gent de bona voluntat" i així ho demostren les conclusions de totes i cadascuna de les investigacions que fins ara han portat a terme els Jutjats, l'Oficina Antifrau, la Guàrdia Civil, la Fiscalia... que han conclòs arxivant-se.

Amics i amigues, quan les forces del mal difamen per fer mal, no només me'l fan a mi sinó que l'estan fent a la imatge de Blanes i al conjunt de la ciutadania de "bona voluntat", ja que, vist des de fora, amb aquestes mentides, Blanes pot semblar una "república bananera" i de cap manera és així. És veritat, però, que alguns partits i polítics concrets, hi ajuden fent realitat el "tot s'hi val" per fer mal al que governa. Ells mateixos!

La meva pretensió personal i política és que Blanes i els que hi vivim sortim d'aquests moments difícils amb més força i més oportunitats. Des de l'Ajuntament hi estem treballant de valent, amb dedicació plena i voluntat ferma. Després de més de dos anys redreçant errors municipals anteriors i afrontant aquesta crisi tan ferotge per a tothom, avui puc dir que l'Ajuntament de Blanes està en millors condicions i està aprovant accions concretes per solucionar l'accés a un habitatge digne, pal·liar la pobresa energètica, ajudar les entitats socials, col·laborar amb Càritas per millorar les condicions de la distribució d'aliments, contrac?tant vint-i-sis persones en plans d'ocupació, etc.

La situació municipal actual ens permet poder endegar projectes com la reparació de la riera i l'obertura al trànsit de la Rambla Joaquim Ruyra, tallada des dels aiguats del 2011. Així mateix, d'aquí a pocs dies iniciarem les obres per millorar la zona turística; passat l'estiu es trauran els pous de captació de la punta de S'Abanell i arranjarem la zona de la plaça dels Països Catalans, al costat dels antics pavellons. Enguany hem posat l'accent a millorar l'atractiu de la nostra vila i facilitar la implantació d'empreses i activitats al municipi. Per això hem reduït les taxes d'obertura d'establiments entre un 50% i un 75%, i un acord amb la Generalitat ens han equiparat a una capital de comarca per facilitar la implantació de serveis comercials de mitjà format. Ara, seguim treballant amb tota la intensitat per fer possible un Blanes més atractiu i que prosperi humanament, social i econòmica.

El motiu principal d'aquesta carta ha estat poder aclarir a la "gent de bona voluntat" les mentides i difamacions a què ens té acostumats el senyor en qüestió, per això m'acomiadaré utilitzant una de l'article del Sr. Arbó publicat en aquest diari: "Que tingueu molt bon dia la gent de bona voluntat i als malvats, que els bombin!".