des de fa tres anys, cada vegada que el conseller Boi Ruiz es desplaça a Girona respon una cosa diferent sobre el nou Trueta que o contradiu o sepulta les seves anteriors declaracions. En la penúltima visita realitzada, l'octubre de l'any passat, va garantir que en dos mesos es podria conèixer amb cara i ulls com seria el projecte del nou hospital. També va afirmar que seria més petit que el projectat pel tripartit i que "no és una qüestió de metres quadrats, sinó de serveis que l'hospital pugui donar".

Han passat quatre mesos i aquell projecte que havia de tenir cara i ulls continua tapat. Vés a saber si realment existeix o existirà. Boi Ruiz va tornar a Girona divendres passat i les seves paraules van servir per afegir nous dubtes: "Estem plantejant no tant si hi ha un nou Trueta o no, sinó què ha de fer aquest nou Trueta: l'important no és tenir un equipament més sinó què volem fer amb aquest equipament". Un circumloqui de difícil comprensió.

No seria descartable que, amb aquest llenguatge barroc, ens estigués dient o que no hi haurà nou hospital o que encara no saben què fer. Qui dies passa, anys empeny. I Boi Ruiz ja n'ha passat més de tres marejant la perdiu davant la complicitat de la majoria dels polítics governants locals que, en lloc de defensar els interessos dels gironins, tanquen files amb el partit que governa la Generalitat.

El trasllat de l'Institut d'Investigació Biomèdica a Salt (Idibgi) ha afegit més dubtes al futur del nou Trueta, ja que l'emplaçament de l'hospital estava condicionat tant per la Facultat de Medicina com pel centre Idibgi. Vol dir que si és fa el nou Trueta s'ubicarà a Salt al costat del Santa Caterina en contra del que sosté l'alcalde de Girona? O que l'Institut Biomèdic s'ha traslladat a Salt perquè no tindrem nou hospital? Haurem d'esperar la pròxima visita de Boi Ruiz.