Crimea ha estat ocupada militarment per Putin, el borbó absolutista del segle XXI. Rajoy voldria reocupar Catalunya, però no pot. Primer, perquè ja fou ocupada pels borbons gavatxos el 1714, i segon, perquè l'expulsió d'Espanya de la Unió Europea seria immediata. Sense la mamella de subvencions europees, per no parlar de la mamella fiscal de Catalunya, Espanya és un Estat en fallida. Fem la pel·lícula: Rajoy ocupa Catalunya amb la División Azul, els catalans paralitzen el país, Europa intervé i obliga a fer el referèndum sota amenaça d'expulsió d'Espanya. El final no cal explicar-lo. Putin tampoc surt bé de la invasió de Crimea. Què tenen en comú Putin i Rajoy? Els dos temen el vot com el dimoni l'aigua beneita.

El vot dels catalans és cantat, sobretot gràcies al PP. El dia que Catalunya sigui independent després de 300 anys d'ocupació militar espanyola, hem de pagar unes vacances per a dos en un hotel de tres estrelles de Lloret -allà on van tots els russos, per cert- a Rajoy i Aznar. Sense ells Catalunya viuria molt pacíficament digerint el nou Estatut. El cop d'Estat constitucional de 2010 del PP, amb la col·laboració jacobina del PSOE, ha provocat les manifestacions multimilionàries dels catalans des de fa quatre anys. Madrid, incapaç de restablir la legalitat anul·lant la decisió il·legal del seu Sòviet Constitucional, i incapaç de dialogar com demòcrates, fa que l'única sortida que deixa als catalans sigui el vot. I votarem! Crimea, per celebrar els 300 anys de la incorporació a l'imperi rus d'Ucraïna, fou transferida el 1954. De fet, Crimea només es va russificar quan Stalin va expulsar la població tàrtar original. Avui el 58 % són russos, el 24 % ucraïnesos i 12 % els habitants originals, els tàrtars. Els russos votarien a Putin? Sembla que no, perquè no ha volgut esperar a les eleccions de maig. Crimea prefereix l'autonomia i l'acostament a Europa amb un Estat de dret i una economia lliure, que l'abraçada de l'ós rus amb un imperi centralista i uns oligarques corruptes. Putin no podia respectar el vot de maig que confirmaria que els russos de Crimea no el volen.

Catalunya també vol autonomia -a la portuguesa millor que crimeana- sense el centralisme imperiós i l'oligarquia de Madrid. Europa ha cimentat l'Estat de dret i l'economia lliure. Espanya només ha entrat a Europa amb la democràcia. Gràcies a les regles europees de competitivitat Catalunya ha crescut exponencialment. On seria l'aeroport de Barcelona, encara controlat per Madrid, sen?se la liberalització aèria europea? Catalunya avui és coneguda i reconeguda al món, malgrat les traves de Madrid. Falta el vot, però el vot arribarà. El referèndum escocès demostra que votar és possible. Rajoy no pot envair Catalunya com Putin fa amb Crimea. No té ni l'excusa d'una població espanyolista que no arriba ni al 20 %. I si ho fes, la inevitable votació imposada per Europa sentenciaria la pèrdua de la darrera colònia espanyola. Rajoy no fa res perquè no pot fer res. Com Putin tem el vot. Si tanta raó té que deixi votar. I si no té raó, ell no és Putin i Espanya no és Rússia sinó Europa, on mana el vot dels ciutadans.