Al Diari de Girona del dimarts dia 29 d'abril de 2014, hi ha un article de Carles Arbó que parla de la carta de renúncia que Joaquim Nadal va presentar al primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández.

En primer lloc, vull felicitar-lo perquè em sembla molt correcte i aclareix moltes coses, sobretot perquè tothom s'assabenti que quan hi havia en Nadal, era nadalisme el que es practicava i no socialisme; penso que ja està bé d'intentar manipular els pocs socialistes que queden al partit.

En el meu cas, tinc carnet del PSC des de fa molts anys, i només per un motiu: quan el partit va dir que no podia haver-hi dos sindicats socialistes, UGT i USO, jo, que en aquell moment era el secretari provincial de la USO a Girona, juntament amb alguns companys ens vàrem afiliar al partit per defensar que el sindicalisme havia de ser independent dels partits polítics.

I encara tinc el carnet perquè penso que el socialisme de debò no és nacionalisme ni independentisme sinó que és federalisme i universalisme, i és ara quan col·laboraré amb totes les meves forces per fer un PSC més fort.