Ara i aquí em confesso drogoaddicta. Prenc cafè. Com a mínim dos cops al dia. El màxim de tasses sol ser cinc, però tot depèn de les hores que estigui desperta el dia abans i el dia després d'una nit curta. I la correlació entre hores dormides i cafè ingerit és indirectament proporcional. Si en dormo dues en prenc sis i si en dormo sis en prenc dues. Ara, per tots aquells que em mireu malament per la meva addicció, compartiré amb vosaltres només tres (n'hi molts més) estudis, només d'una mateixa universitat i només recents.

1) Beure diverses tasses de cafè al dia pot reduir el risc de suïcidi en homes i dones en un 50%, segons un estudi realitzat per la Facultat de Salut Pública de Harvard i publicat al World Journal of Biological Psychiatry.

2) Un altre estudi de la mateixa Facultat i publicat a Diabetologia va mostrar que augmentar la quantitat de cafè al dia en més d'una tassa disminueix un 11% el risc de diabetis respecte dels que fan sempre el mateix consum de cafè. I que disminuir-lo diàriament en més d'una tassa augmenta el risc de diabetis un 17%.

3) La cafeïna ajuda els nadons prematurs a respirar millor segons un estudi de la Facultat de Medicina de Harvard publicat a JAMA Pediatrics. La cafeïna és un estimulant respiratori que millora els nivells d'oxigen a la sang ajudant el cervell i elspulmons immadurs dels prematurs a reduir els episodis d'hipòxia (caigudes en els nivells d'oxigen sanguini).

En aquest mateix espai havia parlat d'altres beneficis saludables de la cafeïna, com ara menys pèrdua de memòria, però com sempre amb tots els aliments, i especialment si són drogues, la moderació és la clau. Era evident que acabaria així.