Abús de la Policia

de Sant Feliu de Guíxols

victor cervantes belmonte. sant feliu de guíxols.

La nit del passat dissabte, 19 de juliol, tornant d'un sopar familiar a la platja de Sant Pol de s'Agaró, ens vam trobar amb un control d'alcoholèmia de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols. Tot i anar caminant, un dels agents ens va cridar l'atenció perquè jo mateix havia creuat a uns 5 metres d'on estava situat el pas de vianants. L'advertència va donar pas a una multa i una discussió. L'enfrontament verbal va derivar en una maniobra de reducció que va acabar amb la meva germana i el seu marit estirats amb el cap contra la vorera. Més enllà d'explicar els detalls i assenyalar els culpables de la lamentable escena (d'això ja se n'encarregarà un jutge), sí que volem denunciar una sèrie de fets objectius: Insults per part del caporal responsable, tractant una noia mare de dos fills de "borratxa", quan a més no era pas cert. L'abús de la força totalment desproporcionat per part dels agents que van decidir acabar la discussió amb una família per una multa aplicant la violència física; la negació d'alguns agents a facilitar-nos el seu número d'identificació i un error formal en la meva denúncia ja que el codi de la sanció que es mostra en la meva multa no es correspon amb la infracció. A més d'aquests fets objectius, denunciem l'actitud prepotent i autoritària que, segons ens van informar els Mossos d'Esquadra en el moment de la denúncia, no és el primer cop que es produeix en l'equip comandat per aquest caporal. Un caporal que, per cert, va fer ús del seu dret a no reunir-se amb nosaltres quan vam presentar-nos l'endemà a la Comissaria per tal d'esclarir la situació. Instem les administracions encarregades de la seguretat pública a Sant Feliu de Guíxols que prestin més atenció a l'actitud negligent, i pel que sembla reiterada, de part del seu cos policial.

L'hora de Llagostera

sílvia pérez rincón. llagostera.

Fa disset anys que visc a Llagostera. És un poble molt bonic, de gent oberta i activa socialment. Estic molt contenta d'haver escollit aquest poble el meu marit -que va morir fa tres anys- i jo per venir a viure lluny dels fums de Sabadell on vivíem. És el lloc on primer m'he llançat a parlar català (sóc nascuda a Osca), idioma que he après bé aquí. En l'últim any crec que s'han produït dos fets extraordinaris que demostren que Llagostera és un lloc especial.

En primer lloc l'ascens de la UE Llagostera de futbol a Segona A. Crec que és un fet insòlit que una població de 7.000 habitants assoleixi una fita així.

I en segon lloc, la realització del musical Isavel, amb molta gent de Llagostera pel mig. Crec que és una obra de teatre fantàstica que ens revela una figura important de la nostra història, la sindicalista Isabel Vila. En viure a prop de tanta de gent que porta la UE Llagostera com el musical Isavel-cadascú pel seu costat- he pogut veure l'enorme esforç econòmic, d'il·lusions, de feina, que ha significat portar-les a terme en benefici de tots els llagosterencs. Crec que de vegades no som del tot conscients de la importància i el valor de les coses que tenim al nostre costat.

Moltes felicitats UE Llagostera, moltes felicitats gent del musical Isavel (que vaig veure a Figueres, Girona i Terrassa). Esteu deixant el nom del nostre poble molt alt!

Multes als brètols que embruten els nostres paratges naturals

francesca barti i comalat. banyoles.

Aquest juliol he tingut el plaer de banyar-me a les nostres gorgues gironines, però no diré quines. El cas és que en una d'aquestes gorgues estel·lars em vaig trobar un munt de deixalles escampades pels voltants del riu: bolquers, ampolles de plàstic, llaunes, cigarretes, paper d'eixugar culs penjats pels arbusts, boles de paper de plata, plàstics de menjar escombraries, etc. A la província de Girona tenim uns paratges paradisíacs però hi habiten unes persones porques, "berres", primitives, putrefactes, brutes i ronyoses. Demano als ajuntaments que tenen paratges naturals al seu entorn que en lloc de posar tantes multetes a les zones blaves es dediquin a multar les persones que embruten el nostre medi ambient, estic segura que recollireu més ingressos d'aquesta manera que no de l'altra. Gràcies.

Un de cada 10 catalans en llista d'espera per ser operat és de Girona i no un de cada 5, com per error publicàvem dissabte a la pàgina 10.