Diu Josep Rull, el nou número dos de CDC, que "si Pujol no s'hagués apartat, ho hauríem fet nosaltres". Rull va ser el primer a desmarcar-se del seu guia espiritual. L'endemà de la confessió, ja parlava de refundar Convergència. Jo diria que és el mateix Josep Rull que va acompanyar, juntament amb altres dirigents del seu partit, Oriol Pujol a les portes del TSJC en un gest de desafiament a la Justícia. Rull ja no coneix ni Jordi Pujol, ni Oriol Pujol, que ha sigut el seu secretari general fins que va dimitir fa pocs dies. Potser tampoc recorda que el seu partit, del qual ell ja era un destacat dirigent, va crear el hashtag #suportoriolpujol#.

També he llegit aquesta setmana una carta oberta de l'exconsellera d'Educació Carme-Laura Gil en la qual preguntava a Jordi Pujol "com has pogut embrutir la teva història?". Carme-Laura Gil va ser consellera entre 1999-2003. No es va assabentar de res? Ha repassat qui eren els propietaris d'alguna constructora a la qual ella va adjudicar la construcció d'escoles? Recorda que pocs dies abans de deixar el govern al tripartit encara va fer una adjudicació a una constructora que surt entre les molt properes a Jordi Pujol Ferrusola i que és propietat de la principal família del sector negocis de CDC? Mirava cap a un altre costat o era babaua?

La família Pujol Ferrusola es troba a l'ull de l'huracà des del passat dia 25, però ella sola no hauria pogut aconseguir tot el que se li atribueix sense la complicitat d'allò que s'anomena "cooperadors necessaris". No ho van fer tot sols: algú adjudicava a qui li manaven o es feia el despistat. Em refereixo a consellers i alts càrrecs amb responsabilitats directes en les adjudicacions de la Generalitat.

La Catalunya oficial (política, empresarial i mediàtica) té dues opcions: 1. Descarregar tota la corrupció en la família Pujol Ferrusola i seguir mirant cap a un altre costat com ha fet en els últims 34 anys. 2. Aixecar totes les catifes i fer foc nou.

Tinc la ferma seguretat que s'imposarà la primera opció.

PD: El terratrèmol de la confessió de Jordi Pujol no ha servit per canviar res en aquest país. Catalunya Ràdio, pagada amb diners públics, va considerar dilluns passat que era més important el Congrés del PSOE que la confessió de Pujol.