"Contestaré a les preguntes que se'm facin"

Francesc Buixeda Cabré. santa pau.

L'expresident Pujol, després de passar uns dies reclòs dins la seva finca de Queralbs, s'ha dignat a sortir, comprovant l'existència de periodistes a l'exterior per fer-li tot tipus de preguntes. A les poques que respon, concretament diu "si alguna instància jurídica o tributària em vol cridar, contestaré a les preguntes que se'm facin" i que d'anar a declarar al Parlament "ja en parlarem, tenim temps fins al setembre". Preguntat així mateix pel contingut de la notificació de l'Agència Tributaria, simplement ha dit "sí, és una citació".

Amb aquestes respostes es denota la supèrbia i l'alçada de mires, és tot un expresident! Sembla mentida, no el deixen descansar ni en el seu lloc de repòs, en canvi la classe política i judicial ha marxat de vacances i ningú els molesta, oi?

No li sembla, senyor Pujol, que ateses les circumstàncies, i a més assabentats que per part d'Hisenda i del Poder Judicial estan fent els primers pasos, com a conseqüència de la demanda interposada per Manos Limpias, hauria de baixar un pel la guàrdia i col·laborar, sense haver d'esperar que el citin, tant els estaments esmentats com el Parlament? Canviant la seva resposta així: "sí, em personaré a les instàncies jurídica i tributària, i col·laboraré amb tot el que estigui al meu abast" i "aniré a declarar al Parlament el setembre". Segur que es trobaria molt més descansat i els periodistes el deixarien tranquil durant les vacances.

El mateix li suggereixo a la senyora Ferrusola, no cal que convidi els periodistes a entrar a casa seva per poder-los "fer agafar", són professionals i saben el que han de fer.

Amb prou delicadesa se'ls està tractant!, en altres casos la policia ja s'hauria personat a casa seva, no li sembla? La supèrbia "ara no toca".

Sentiments controvertits

Lluís Torner i Callicó. girona.

Evidentment, no podem negar que la notícia sobre l'autoconfessió de l'expresident Pujol ens va deixar tan parats, que si ens punxen no ens troben sang. Realment és molt fort, més tractant-se d'una persona que, més que qualsevol altra, havia de tenir un compor?tament d'una màxima honestedat, i així ens l'imaginàvem, per això ara ens sentim decebuts i fins i tot diríem traïts; ens ha fet mal, lamentablement, no ho podem amagar.

Costa de dir, d'una persona que, tot i les falles que hagi pogut tenir al decurs del seu govern -no hi ha ningú que sigui del tot perfecte-, havia merescut la nostra admiració i respecte, que ara ens ha ben decebut.

De totes formes, talment com ha manifestat el conseller Santi Vila, cal que s'aclareixin els fets, i se'n derivin responsabilitats, però mentre no estigui tot clar, i no es demostri tot allò de més que alguns li atribueixen, estem d'acord que caldria mesurar algunes de les manifestacions d'escarni, que se li estan fent des de determinats sectors. Cal penalitzar tot el que hagi pogut fer de malament, és ben cert! però no oblidem aquelles coses que hagi pogut fer bé.

S'ha jugat el prestigi de tota una vida i ha perdut tots els beneficis que li eren inherents, per tot això, no podem evitar que si per un costat ens sentim traïts, i l'hi reprovem i penalitzem el que ha fet, per altra banda, pensant humanament, ens causa una gran tristor. No voldríem pas estar al seu lloc. És el nostre parer.

Tossa tranquil·la?

Antonio Domínguez Bueno. barcelona.

Sessions de striptease femení en discoteques d'accés lliure amb preus d'alcohol de bar "normal" el dissabte a la nit, no és turisme cutre de borratxera? I els veïns suportant el crits i sorolls de tothom al carrer fins a les set del matí del dia següent: és això Tossa tranquil·la? On és la policia local fent complir l'ordenança municipal? Torna a ser un altre estiu sense poder descansar, sense poder dormir, fins quan alcaldessa?