quan encara no s'havia desfermat la causa sobiranista, els joves d'Unió van penjar una estelada d'una finestra de la seu a Girona i des de la direcció nacional se'n va ordenar la retirada i els responsables van ser convidats a marxar del partit. Alguns d'aquests inquisidors encapçalen ara els moviments independendistes.

Tant a plaça de Catalunya com a la nova seu sempre havia onejat una generosa se?nye?ra. Bé, sempre fins fa dos anys, des que Joan Cañada i Montse Surroca tenen sagrestat el partit. A la cantonada Bonastruc/20 de juny hi ha un pal d'acer inoxidable del qual penja un simple parrac de color blanc que comença a groguejar pel pas del temps. La senyera va ser sostreta i ningú s'ha pres la molèstia de reposar-la. La parella que manega Unió a Girona té ben greixada la porta giratòria que permet al senyor Cañada anar de càrrec en càrrec ben retribuït; i a la senyora Surroca mantenir la seva política de nepotisme. Això sí, però posar quatre peles per comprar i instal·lar la senyera al seu lloc es veu que necesita l'aprovació d'un pressupost extraordinari. O potser el president estalinista i l'expassant de 500 euros al mes compleixen ordres i aquest parrac groguenc és la nova senyera de la tercera via que propugna l'hoste del Palace.

Una de les primeres intervencions de Caña?da com a president, donat que els comptes estaven bloquejats, va ser demanar diners als treballadors d'Unió per posar un simple telegrama de condol, tot seguint el protocol establert. Segur que aquesta miserable qüestació li va fer guanyar mèrits davant Duran Lleida, el qual va acceptar que Unió pagués més de 300.000 euros per evitar-li a ell una fotografia davant la justícia. I a més, després, va demanar una derrama als militants.

Suggereixo que en la propera assemblea local, que s'anuncia concorreguda, es faci una recaptació per poder comprar una digna senyera que acabi amb l'oprobi d'UDC a Girona.