Ha arribat el moment de posar-ho sobre la taula i aclarir els conceptes. Fins ara tothom ha esquivat el tema amagant-se amb mil excuses. En el debat sobre la corrupció o hi estàs a favor o hi estàs en contra. No hi ha mitges tintes. Sovint s'utilitzen els arguments del partit que hom vota. Si els meus ho defensen, jo també ho defenso. El cas Gürtel, els ERE, o el cas Pujol, cadascú considera que el seu cas és el menys greu. Que la gravetat és la corrupció dels altres.

Molts són fervorosos quan parlen contra la corrupció, però van posant traves, excuses, si vas defensant-ho o oposant-te segons convingui. Estem envoltats de cínics, de personatges amorals, sense valors i que passen per sobre de la democràcia. I molts d'aquest s'omplen la boca ara per defensar la democràcia i l'estabilitat institucional.

Lluitar contra la corrupció és tan important com lluitar pel dret a votar. Perquè tothom hauria de ser conscient que la corrupció no és negociable. Amb els corruptes no hi ha possibilitat de pacte. Perquè constitueix la base, un dels principis fonamentals de la democràcia. Més que el dret a decidir.