Ja em permetreu la llicència d'haver canviat el títol de la pel·lícula de Sidney Pollack del 1969 (Balleu, balleu, maleïts) per fer esment de dues lloables iniciatives de vídeo amb dansa. L'un és el de la Clínica Bofill que ha guanyat el concurs europeu de Pink Glove Dance (www.pinkglovedance.eu/videos/2014-video-contest/clinica-bofill/). Es tracta d'una campanya mundial dissenyada per conscienciar sobre el càncer de mama i fer paleses les molèsties i maldecaps que passen pacients i professionals de la salut en les exploracions. La idea va sorgir d'una empresa americana que el 2011 va fer un vídeo que, en poc temps, va aconseguir tretze milions de visualitzacions!

L'altre vídeo és el que ha realitzat l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona per aconseguir fons per a la recerca en càncer i en diabetis (www.irbbarcelona.org/en/dance-video). És una campanya de micromecenatge on, per cada visualització (ja en porten 824.000!) els patrocinadors fan una donació. També les podeu fer vosaltres!

I en tot plegat hi he pensat aquesta setmana gràcies a un tuit de les Biblioteques de Girona que recordava que aquest dilluns va fer 24 anys que es va morir Xavier Cugat (que va néixer un dia tan curiós com l'1 de gener de 1900 a Girona). En el tuit esmentaven l'escriptor Jordi Puntí, que estant ara becat a Nova York per documentar-se, està preparant una novel·la amb Xavier Cugat com a personatge. Puntí, inspirat per aquest tuit, en va fer un altre enganxant-hi un deliciós vídeo de ninots amb música de Cugat tot afegint-hi el títol (correcte) del film de Pollack. Com que a Puntí el van retuitejar Josep M. Fonalleras i Matthew Tree, vet aquí com m'arriba a mi. Apa, a ballar!