He tingut accés als plans de Rajoy per fer front a l'onada independentista catalana. Com veureu és un pla molt nou, un pla ple de matisos i respostes intel·ligents davant del desafiament català.

En primer lloc van decidir fa uns dies contractar uns barcos i enviar-los cap al port de Barcelona. N'hi ha un que es diu Montevideo, sembla que als propers dies se'n sabrà la funció. En segon lloc prendran la muntanya de Montjuïc i especialment el seu castell, no es creu que sigui per muntar-hi festes populars. Sembla que la plaça de toros de Badajoz està essent vigilada aquests dies i controlada per l'exèrcit. No s'entén per quina raó han pres aquesta decisió. A Badajoz estan emprenyats perquè no hi deixen fer corridas. El Ministeri de l'Interior ha manat fer reformes d'ampliació a la Comissaria de policia de Via Laietana.

A poc a poc he anat deduint els passos que donaran. En primer lloc la fiscalia ha decidit, a banda del president i de les dues conselleres, acusar qualsevol qui estigui en l'operatiu del procés sobiranista: gent de partits polítics, entitats, etc. Sembla que pensen que l'actuació de la justícia és massa lenta i han decidit tirar pel dret. El vaixell Montevideo serviria per empresonar el govern i els caps dels partits sobiranistes. El vaixell aniria fins a Huelva amb 2.000 presoners, d'allí anirien per carretera fins a Badajoz on serien afusellats. A Montjuïc hi posaran bateries de canons disparant dia i nit sobre la ciutat de Barcelona. Les reformes a Via Laietana són per donar cabuda a les detencions massives. Començaran pels directors dels instituts i continuaran pels 40.000 voluntaris. A la fi detindran els 2.300.000 catalans que van anar a votar. Per aquesta raó muntaran uns 20 camps de concentració: al barri d'Horta de Barcelona, a Manresa, Igualada, Tarragona, Granollers etc. Resta en estudi expulsar del país els altres 5.200.000 catalans per ser culpables de no haver aturat el procés.

Els autors d'aquesta bateria de propostes per resoldre el problema català estaven molt satisfets. Quan van entregar l'informe a la Soraya, el Mariano i l'Alícia, algú més espavilat va demanar no pagar res als seus autors ja que totes aquestes propostes estan inventades de fa segles.

Sembla que també està previst detenir els que han fet articles sobre el tema. Sona el timbre a l'intèrfon i em pregunten: "¿Ha sido usted el autor de escritos a favor del referendum catalán? Abra la puerta!". Envio l'article al director del Diari de Girona. Vaig a obrir.