Arribar a Itaca no és l'important, el que interessa és el viatge i blablabla. D'acord. El que no sabíem és que Ulisses/Mas aprofitaria que tots els que s'han embarcat amb ell estan despistats buscant Ítaca a l'horitzó, per vendre's les veles, els pals i mastelers i els rems, i retallar a la meitat el sou dels mariners. Ni que la tripulació seria prou ingènua per perdonar-li tot a canvi de vagues promeses i d'organitzar un parell de festes a bord cada any.

- "Ara vestiu-vos de groc i feu una cadena humana de proa a popa, així els déus ens afavoriran", i aprofitant l'embolic empenyora el pal de messana, l'únic que encara els pertanyia.

Les penalitats són pitjors que en l'Odissea original: Polifem té cataractes a l'ull i fa vuit mesos que està en llista d'espera; les sirenes han sigut privatitzades i no fan propostes indecents si no és previ pagament (accepten Visa); les aigües que solca el vaixell ja no són de Posidó sinó d'Agbar i Acciona; Circe no pot fer sortilegis perquè la farmàcia on obtenia ingredients ha tancat pel retard en els pagaments; el monstre Escila cuida nens des que les escoles bressol no són als pressupostos; a Atenea, deessa de l'ensenyament, les retallades en aquest camp l'han deixat famèlica; els Lotòfags eren interins i després de tres anys de retallades s'han fet okupes; i Zeus ha deixat de regnar en tot l'univers, ara és al consell d'administració d'Acesa i té una empresa que es beneficia de les privatitzacions hospitalàries: li surt més a compte.

Si algú de la tripulació es queixa, Ulisses recorda que cal remar tots junts, que si volen un nou capità l'han de triar en llista única i que... calla, em sembla que allà baix veig alguna cosa que podria ser Ítaca (quan s'aboquen tots al pont de proa, Ulisses negocia a popa la venda de les provisions que els queden, els déus ja proveiran).

Mentrestant, Ítaca, la tripulació encara no ho sap, ha sigut venuda per pagar els deutes. Només queda Ítaca World, un parc de casinos i botigues on Telèmac neteja lavabos i Penèlope fa de stripper.