El cas Pujol està tan empastifat que la família no és capaç d'aconseguir cap suport d'aquells a qui l'expresident ha contribuït a crear. A Oriol Pujol ja li va passar quan es va presentar tot sol als jutjats ara fa uns dies i dimarts el matrimoni i tres dels seus fills es van trobar en la mateixa situació. Sols davant la justícia. Ningú del partit els feia de paraigües contra els crits, insults i pancartes. Quina desconsideració, li devia passar pel cap a la matriarca en entrar a la Ciutat de la Justícia i veure's totalment desprotegida. És un pensament en consonància amb l'actitud que van mantenir davant del jutge. Ella (la mare) es va negar a declarar, possiblement pensant que no ha de donar explicacions a ningú. I ell (el pare) va parlar però no va aportar cap document, creient que la seva paraula encara té el mateix valor de quan manava.

Convergència ja té la pell morta amb el que pugui passar a l'expresident i, si una cosa ha quedat demostrada les darreres hores és que només hi ha un intocable: Artur Mas. ERC ha gosat demanar la compareixença del president a la comissió Pujol i el partit s'ha afanyat a llançar Francesc Homs a enviar missatges als republicans. Això sí que indigna el partit, això sí que mereix una resposta, això sí que obliga a posar els punts sobre les is: que Mas vagi al Parlament a explicar-se. Tampoc és que ERC hagi estat ràpida en aquesta petició, però bé, benvinguda sigui si serveix perquè ens aclareixin -que tampoc ho faran- el paper de Mas en el cas ITV.

Va ser Tian Riba qui em va fer veure a RAC1 que les respostes de CDC davant d'atacs que els seus dirigents consideren intolerables són sempre les mateixes. El periodista va recordar aquella frase de Pasqual Maragall al Parlament quan va deixar anar allò "del seu problema es diu 3%". Artur Mas va tardar pocs segons a agafar el micròfon i contestar que aquella actitud posava en perill l'Estatut. O sigui, que o bé Maragall retirava el que acabava de dir -que ho va fer- o no hi havia pacte pel gran projecte del socialista.

Ara ha passat exactament el mateix. Convergència se sent atacada per qui és el seu principal soci en el camí cap a la independència i ha deixat anar el mateix missatge: vostès estan perjudicant el 27-S. Altre cop el xantatge polític per evitar fer front a les acusacions de corrupció.