Decebut amb Millás

Joan Tarrés Garolera. anglès.

Sr. Millás: Sàpiga vostè que sóc un entusiasmat admirador de la seva narrativa i procuro que no se m´escapi sense llegir cap dels seus articles que publica Diari de Girona, però la columna publicada dies enrere amb el títol «Les tòniques» m´ha decebut. S´hauria d´informar millor i no necessita vostè el «tot val» per fer una bona crònica. Li sobra capacitat per fer molt bons articles sense molestar ni perjudicar cap sector.

Les paraules fan mal,

Sr. Sunyer

Xavier FÀbrega Costa. Membre del Safareig

Teatre de Salt.

A vegades les paraules fan mal. Però vosté ja ho sap, senyor Sunyer. L´entrevista que li han fet al Diari de Girona m´ha fet mal. M´ha deixat un forat petit, fondo a la meva panxa i al meu cor.

Potser El Safareig Teatre de Salt no sabrà dir els seus versos com cal, potser la manera com escenifiquen les obres no són del seu gust. Podem discutir si la feina dels directors i actors és prou bona, si s´ha treballat molt, debatre sobre la caducitat o obsolescència del textos representats. Em pot dir que les representacions que fa El Safareig no interessen a ningú. Tot això no em faria mal.

El Safareig Teatre de Salt fa més de vint-i-cinc anys que fa teatre en aquest poble que tant s´estima. Si no fos per amor al teatre, al poble, creu que més de dotze persones aniririen els dilluns i dimecres de deu a dotze als locals de la Coma-cros a assajar? Sap que El Safareig Teatre va inaugurar un Fitag amb l´obra La visita de la vella dama on tots el grups de teatre saltenc hi participaven? Sap que El Safareig amb més de vint-i-cinc anys de vida ha posat a l´escenari les paraules de Dürrenmat, Molière, Shakespeare?

Amb tots aquests anys que fa que existeix El Safareig Teatre hi ha passat tota mena de gent (inculta, sorruda, alegre, espavilada, d´aquí, d´allà, mestresses de casa, lampistes, ferrers, estudiants...). En aquest temps hem fet coses més bones i més dolentes, en tots aquests anys semblava que havia de desa­pa­rèixer i no ho ha fet. Potser ho farà, però de moment encara hi és. Com la vida mateixa.

Campanya electoral

anti-Podem

Fernando Guerrero Barrio. girona.

Quan falten deu mesos per a les eleccions generals ja ha començat la campanya electoral prèvia, la de la por, ja que el bipartidis­me que ha governat durant els últims 35 anys té por de perdre l´exclusiva que els ha permès alternar-se en el govern durant anys, però la societat que ha patit les conseqüèn­cies d´aquests governs, sobretot el del Sr. Rajoy, ha dit «prou». El partit Podem, liderat per Pablo Iglesias, ha promès un canvi, i està rebent el suport d´una gran majoria de ciutadans, que ja no creuen les promeses dels que ens han portat a la precarietat i la misèria.

L´opció triada per combatre aquesta por és perseguir i investigar el passat dels membres de Podem amb l´objectiu de desprestigiar-los, estratègia que no els servirà ja que ells no són els més adequats per donar lliçons de moral i corrupció, tots dos tenen un gran historial de casos de corrupció sense resol­dre després de diversos anys d´instrucció i sense ganes de fer-ho, casos com Gürtel o ERO han provocat el canvi dels jutges per dilatar el procés.

Estic fart que els polítics en els actes de campanya es dediquin només a criticar Podem i no parlin dels seus programes electorals. Es critica el programa de Podem per ser irrealitzable, i això ho diu el Sr. Rajoy, que no ha complert el seu i que el va portar a la Presidència del Govern enganyant onze milions d´electors que el van votar. Si us plau, no enganyin de nou el poble que aquest ha despertat i vol un canvi com en el seu dia va fer Felipe González. Deixin de perseguir Podem i facin la política del seu partit.

El respecte a la llibertat religiosa i de consciència

jesÚs domingo martinez. GIRONA.

L´Estat democràtic de dret consagra un marc de garanties que tutela drets i llibertats fonamentals. No obstant això, més enllà de l´àmbit estricte de la llei, cal subratllar que el dret a la llibertat d´expressió ni és absolut, ni es pot comprendre sense referència a un deure recíproc. Per això ha assenyalat el Papa que no és lícit ofendre mitjançant el ridícul la consciència religiosa de ningú.

Europa té en aquest assumpte molt a debatre i discórrer, i no estaria de més que els professionals de la comunicació s´impliquessin en un assumpte com aquest, que no té a veure amb el terrorisme sinó amb el respecte a la llibertat religiosa i de consciència de tots i cadascun dels ciutadans.