Procesionària del pi

lluís puigvert baserba. girona.

Fa uns mesos el vostre diari va publicar una notícia que l´Ajuntament portaria a terme una campanya per eradicar la processionària del pi. He pogut constatar que als jardins de Fora Muralla i a la zona de Fontajau (grup de pins que hi ha entre el carrer Sant Gregori, carretera de Taialà i riera Bullidors) els pins n´estan infestats; o bé la campanya no ha donat resultat o no s´ha fet, desconec com es troben altres indrets. Sr. Fàbrega la pregunta és, tenen el tema controlat? Si es així, pensen portar a terme alguna acció abans que les molestes i a la vegada perilloses erugues comencin a sortir de les bosses?

DKV: No m´has cuidat, m´has enganyat

Kati geli i soler. roses.

L´any passat vaig necessitar un tractament oncològic, a causa d´un càncer de còlon. En contactar amb la meva mútua, DKV, la directora mèdica de Girona em diu que puc triar rebre el tractament en dues clíniques de Barcelona. Fins ara els tractaments es feien a l´ICO de Girona. És un desgavell anar a Barcelona, però em respon que s´ha trencat el conveni i ara és així. Truco a Muface, entitat que gestiona els convenis amb les mútues. El seu cap m´ho corrobora, no tenen obligació de fer-ho a la mateixa província. Passen els mesos i les sessions són desastroses. Finalment busco el conveni entre Muface i DKV publicat al BOE. Sorpresa, allà ho diu clarament, tenen obligació de fer-me´l a la província. Començo una altra ronda de queixes. El cap de Muface s´excusa, no havia llegit bé el conveni (ens ho creurem). La directora mèdica de la mútua s´afanya a contractar el servei a la Clínica Girona, anteriorment m´havia dit que no estaven preparats per fer-ho. De l´ICO, ni parlar-ne (són massa bons?). D´excusar-se, res, està contrariada i m´ho fa notar. Així doncs, que us quedi clar, mutualistes de Muface: DKV té l´obligació d´oferir aquest servei. Que no us enganyin!

Prepotència i passotisme al CAP de Llançà

Marian López jareño. llançà.

L´eritema perni és una lesió cutà­nia causada pel fred que provoca molta inflamació, dolor i picor. Quan surt de forma repetida i en ca­sos severs, es recomana visitar el metge, fer una anàlisi i fins i tot una biòpsia. El tractament farmacològic és a base de corticoides tòpics, i en alguns casos cal utilitzar tractaments sistèmics, com nifedi­pina.

Això ho he tret d´internet, tan odiat pels metges. Ni se t´acudeixi dir-los que has visitat Wikipedia. Consulta´ls a ells directament, per això són professionals. Ara bé: és gràcies a internet que us he pogut do­nar la descripció del què em pas­sa. He anat al CAP de Llançà, sense gaires esperances (cal que recordi aquí el pèssim sistema sanitari amb què comptem?). Encara dreta, mentre intento apartar les cadires que s´interposen en el camí d´una simple mortal i aquell altiu ésser arrepapat al tron que tant de poder diví li atorga, li dic al tal «Dr.» Carreras que se m´està inflant molt el dit, fins al punt que se m´està separant la carn de l´ungla. Està violaci, però no es digna a mirar-lo ni em deixa seguir. Simplement em diu: «Saps l´Esclat, el supermercat? Doncs al costat hi ha uns xinesos que venen uns guants boníssims».

I ara, procedeixo a copiar el co­di ètic de l´Institut Català de la Salut, encarregat de gestionar el CAP de Llançà:

«Missió: Donar una atenció d´ex­cel·lència a la població.

Conductes a promoure: Tractar amb correcció, subtilesa i delicadesa els pacients.

Conductes a evitar: Tractar amb prepotència, menyspreu, autoritarisme o amb un excés de familiaritat quan no s´ha atorgat, els pacients.

Respecte és l´actitud de consideració i atenció cap a les persones i la seva dignitat.»

La prepotència i desídia amb què m´han tractat són un insult. Metges del món: encara us pregunteu per què preferim Wikipedia?