La mort del nen que volia salvar el seu gos

Carles Moreno Massegur. GIRONA.

En resposta a l'article del ?senyor Albert Soler sobre el cas desafortunat del nen mort al voler ajudar el seu gos, i en vista que ja és el segon cop (cas Excalibur) en què fa servir el mateix to irònic a costa de la gent que s'estima el seu gos, li vull respondre que no és d'inconscient estimar un animal, el pitjor dels quals pot donar lliçons de noblesa, lleialtat, bondat i valor al millor dels homes. Em va ofendre molt el comentari de l'article del cas Excalibur dient que "Hitler també estimava molt els gossos".

Lamento molt la mort d'aquest pobre nen, tant de bo no s'hagués llançat a l'aigua, però considero molt més intel·ligent i noble morir intentant salvar el teu gos que lluitant per la bandera d'un país amb governants que viuen a costa seva, com fan molts dels seus "superiors" humans. Sí, m'estimo els gossos i sí, jo també m'hauria tirat a l'aigua, i tot i que no sóc un premi Nobel, li asseguro que no sóc imbècil.

Agricultura o mort

JOAN ALBERT MASSACHS. CASSÀ DE LA SELVA.

Si no ajudem a desenvolupar l'agricultura al Sahel i al nord de ?l'Àfrica, el flux d'immigrants que moriran al mar fugint de la misèria serà del tot imparable. Sense possibilitats d'alimentació, la pobra gent desesperada fugirà com sigui jugant-se la vida i els únics que en trauran profit seran els mafiosos que trafiquen amb persones. Això és el que han d'entendre tots els nostres polítics de manera urgent.

Felicitats, Sr. Felip Comadira

QUIM TORRA. GIRONA.

Aquest diumenge m'ha alegrat moltíssim llegir un magnífic escrit seu. Dintre la meva modèstia vaig voler llançar a l'aire, i mai més ben dit, tractant-se de les ones hertzianes, una pregunta. No va obtenir resposta. Potser amb el projecte "Devesa-Bellesa" (participar per decidir la Devesa del futur) es pugui recuperar el que vostè demana per escrit i jo davant del micro. El meu text radiat en data 16-12-13 és el següent: "De ben petit, un servidor, lector de Pla i Cargol, en especial de la seva obra Gerona arqueològica y monumental, em va sobtar i encara em sobta el següent paràgraf: "Como detalle algo antiguo, en el linde del antiguo Campo de Marte, un mojón de piedra, que ostenta, grabada una distancia geodésicaÉ". Suposo que el dit "mojón" es refereix al mesurament de l'arc del meridià terrestre que passa per París, comprès entre Dunquerque i BarcelonaÉ El Sr. Pla i Cargol explica: "Como el paralelo 42 pasa por Gerona, es posible que la distancia indicada en dicho mojón sea la que media, medida en dicho paralelo entre el lugar en que está el mojón i el meridiano". Bé, de la dita i repetida pedra, "mojón", m'agradaria saber què se n'ha fet".

Ah, per cert, el passat 2002 vaig contemplar in situ a la Corunya les fites meridianes de què vostè fa esment.

Agraïment a la Residència Les Oliveres de Sant Gregori

Àngela Boada. Bescanó.

Vull donar les gràcies tant al personal tècnic com al personal auxiliar que ha acompanyat i cuidat Narcís Boada durant la seva estada a la residència en aquests últims anys. Molt especialment a l'equip sociosanitari, Sra. Lupe, Sra. Gasca, a l'equip d'infermeria, i al Dr. Joan Turró.

Destaco la seva professionalitat, eficiència i gran humanitat en les seves actuacions amb els residents i familiars. Per això es mereixen una felicitació i un reconeixement per part de tots nosaltres.

Xais o llops

Maria Salip Calvó. GIRONA.

Els senyors de Podem sembla que tenen probabilitats de governar gràcies a la mala gestió de la casta política que ells volen eliminar, però de moment i pel que veiem, sembla que volen fer fora de la poltrona els que tenim per asseure-s'hi ell. Eliminar la casta vol dir eliminar els privilegis que ells tan injustament s'han atorgat i treballar pel bé dels soferts ciutadans. Jo crec que en el seu programa haurien de proposar, entre moltes altres coses:

1.- Rebaixar el sou a tots els polítics i alts càrrecs, no és normal per exemple que el Sr. Mas cobri el doble del Sr. Rajoy; jo crec que el sou del Sr. Rajoy seria correcte, el problema està que no ha fet res del que va prometre, només carregar sobre les espatlles del poble el deute que va deixar el Sr. Zapatero, a qui no han demanat cap responsabilitat, al contrari, ha estat premiat amb el sobresou de l'innecessari Consell d'Estat.

2.- Eliminar els càrrecs de confiança que serveixen per endollar família i amics; hi ha prou funcionaris competents. Els de baix són els que fan la feina.

3.- Incompatibilitzar els grans sous de l'ex amb altres alts sous privats.

La llista seria molt llarga, però els senyors de Podem, comunistes radicals, volen tots el privilegis per a ells; el comunisme no ha solucionat mai res, tot al contrari, empobreix més el ciutadà i retalla llibertats. Són llops disfressats de xais. Votar Podem és canviar pets per merda i perdonin aquesta expressió tan clara i catalana.

Llistes d'espera

Josep Castells i Bofill. VIDRERES.

El conseller Boi, amb les llistes d'espera, si diu una veritat és que s'equivoca. Segons diaris, les retallades del conseller disparen les llistes d'espera un 51%. Però diu que no hem pas de patir per ser atesos i es compromet a acabar amb les demores de més de sis mesos per operar-se. Triomfalisme rajoniano: la sanitat, va bé!

Un conegut està en llista d'espe?ra des del 2013. Sí, sí, 2013, no m'he pas equivocat. Pren una quantitat important de medicaments forts, no té qualitat de vida, li costa caminar, va amb crosses. Quan li ve un agreujament s'ha de quedar al llit. Té 62 anys, quan el conseller atribueix l'augment de les llistes d'espera a l'envelliment de la població.

L'especialista ha dit que l'operarà en el curs d'aquest any ja que la llista d'espera per aquesta operació és de màxim 2 anys, i a causa de les retallades no es pot gestionar abans, per manca de quiròfans.

Ell està en baixa laboral (i ja no podrà tornar a treballar perquè li estan tramitant la incapacitat laboral, és a dir que perdrà el seu lloc de treball). En aquesta situació, la baixa la paga la S.S., el seguiment el fa la mútua, que paga l'empresa. Els medicaments es copaguen amb les farmàcies. Potser es cansi d'esperar i vagi a una mútua o "pagant". És a dir que al conseller no li costa res i ja li està bé aquesta situació.

Des del 2013 fins ara, ell ha patit un calvari i ha pres molt medicament. Fer patir els malalts per "protocol" i negar les llistes d'espera és ser molt cínic. I no parlem de la dependència i de la "reprogramació de visites" a l'especialista i el de "ja no hi ha hores per al CAP". La Sanitat, va bé!

Els polítics no retallen partides amb els seus sous, cotxes oficials, Visa, assessors, informes falsos i inútils, càrrecs de confiança, a llogar altres edificis i no fer servir els propis.