A l'Associació de Pensionistes i Jubilats de Taialà

JUANI BACHILER ÁVILA. GIRONA.

El motiu d'aquest escrit és ben simple. Som una veïna de Girona i un veí de les Planes d'Hostoles que volem deixar constància del nostre agraïment als voluntaris que cada ?diumenge, de manera desinteressada, regalen una part del seu temps lliure a un bon grup de persones que gaudeixen del ball i la música a la seva llar. Gràcies.

Gràcies pel tracte amable, pel bon ambient, per les rialles compartides, per la disponibilitat total, per l'energia i la marxa, per la dedicació, per la perseverança, per la confiança. Per haver-nos obert un dia les portes a unes amistats noves.

Regaleu temps i esforços avui, en ple segle XXI. Potser no està gaire de moda... i això ens fascina.

La nostra més sincera gratitud a tots i cadascun dels voluntaris que, arreu, fan d'aquest món un lloc més acollidor i humà.

Diuen, diuen, diuen!

Francesc Buixeda Cabré. Santa Pau.

L'expresident Jordi Pujol, la seva esposa Marta Ferrusola i el primogènit Jordi, acudiren a la Comissió d'investigació del Parlament, on havien estat citats a declarar.

El patriarca digué que no declararia res de nou, es va refermar en el contingut de la seva confessió del 25 de juliol, el que ja havia declarat en la compareixença del 26 de setembre i la declaració al Jutjat del 17 de gener. De les acusacions de què és objecte, va emprendre una cançoneta, repetitiva, "diuen, diuen, diuen", i s'ha de demostrar, i estar orgullós de la seva trajectòria política.

L'esposa tampoc gaire cosa, negant totes les acusacions i va dir unes frases que passaran a fer història: "nosaltres no en tenim ni cinc", "em fa molta pena aquest diàleg, molta pena. Catalunya no s'ho mereix" i "els fills van amb una mà al darrere i una altra al davant".

Finalment apareix l'estrella de la funció, el primogènit Jordi, per sorprendre! Va fer una extensa declaració dels seus negocis, societats, cotxes, etc., donant lliçons a la concurrència de com s'han de fer les coses, definint-se com a "dinamitzador econòmic". Nega totes les acusacions, no aclareix res de nou del llegat de l'avi, i el que no contesta diu que ho farà al jutjat de Barcelona on està citat.

Si la Comissió esperava treure alguna novetat, varen quedar amb les ganes. Demostren que tenen molt a amagar, si no fos així, no hi hauria problema a posar les cartes de cara amunt i sobre la taula. Es nota la intervenció de la defensa després de la confessió del dia 25 de juliol: d'anar amb el cap cot, ara han passat a ser víctimes d'una caça de bruixes de la classe política. No ens ho creiem, haurem d'esperar les resolucions judicials, tot i que potser tampoc ens porten realment a la veritat. Justícia ja!

Una nació

F. Xavier Roca Font. Palau-Saverdera.

Llegint les últimes notícies de la premsa, sentències del Tribunal Constitucional, inhabilitació del jutge Vidal, i ja no cal esmentar l'actitud dels parlamentaris del país veí quan un representant català parla, cada vegada queda més clar que som una nació, i que puguem decidir el què volem i cap on volem anar, esperem que els nostres representants polítics deixin de banda les seves diferències ideològiques i que les pròximes eleccions siguin definitives.

Un mal presagi,president Mas

Mateu Frigoler Teixidor. Canet d'Adri .

Ho he de dir, m'avergonyeixo que el nostre president Mas anés a la carnavalesca inauguració de la satànica MAT acompanyat de dos personatges tan contraris a la independència catalana. El Mariano en el seu discurs sense plasma ja li ha fotut en cara, i el català renegat Valls hi ha posat la cullerada, res de murs ni fronteres, "España Una Grande y Libre". Una MAT que s'ha carregat uns dels paratges més bonics de la nostra terra. Una autopista elèctrica de gegantines torres i cablejat que ha tingut des de sempre una forta oposició amb multitudinàries manifestacions a Perpinyà i Girona, amb centenars d'impugnacions i advocats pagats pel poble. Tot s'ho han passat pel forro, la veu del ciutadans només compta en temps electorals. Un projecte ple d'enganys i mentides en una terra amb la meitat de les fàbriques tancades on la força elèctrica ja no farà falta mai més. Un petit exemple el tenim en qualsevol poble abans industrial com ara Salt. Les fàbriques Coma i Cros i Gassol consumien tanta potència com tot el poble, on són ara aquesta gent? I així podríem comptar centenars de pobles més. A Catalunya sobra energia i la paguem molt cara, president. Ho sento, Molt Honorable, amb la seva actuació d'avui li nego el meu vot per sempre i espero que tots els perjudicats per aquest sinistre projecte facin el mateix.