Ús indegut del terme "gestor"

Joan Roig i Gubert. President de la Delegació de Girona del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya.

En referència a la informació publicada el passat 26 de febrer sobre la detenció d'un home a Cassà de la Selva per una presumpta estafa, el Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya vol manifestar que no és ni ha estat mai gestor administratiu col·legiat, no consta que estigui vinculat a cap gestor col·legiat ni que sigui empleat d'una gestoria registrada al Col·legi.

Aquest tipus d'informació, on s'utilitza el terme "gestor" o "gestoria" de forma incorrecta, perjudica la imatge d'aquest col·lectiu professional. Per això, volem recordar que per poder exercir com a gestor administratiu cal ser titulat en l'àmbit del dret, les ciències econòmiques o polítiques i superar unes proves d'accés a la professió convocades per la Generalitat o bé cursar un Màster universitari en gestió administrativa. Una vegada superades, és obligatori col·legiar-se, acte que comporta una sèrie de responsabilitats i obligacions que marca el codi deontològic del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya per tal de garantir la seva professionalitat.

Com l'òrgan encarregat per vetllar de l'ètica dels gestors administratius, el Col·legi es posa a disposició pública per comprovar si una persona pertany o no a aquest col·lectiu abans d'utilitzar indegudament el nom d'una professió amb més de 125 anys d'història a Catalunya.

Els germans

Pujol-Ferrusola,

sota sospita

Francesc Buixeda Cabré. SANTA PAU.

Com a conseqüència de la compareixença de Marta Pujol Ferrusola a la Comissió d'Investigació del Parlament, la Fiscalia de Mataró ha obert una investigació per aclarir quin tipus de contracte cobreix la seva contractació com a arquitecta municipal de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, des del 1996, finalitzat aquest contracte el 2004, sense coneixement de la seva renovació. Cal remarcar que va accedir a l'esmentada plaça sense haver superat cap tipus de concurs o oposició públics.

El mateix hem vist en les declaracions dels germans Jordi i Oriol, de les quals sense dubte s'entreveu clarament l'ús i abús del tràfic d'influències, un fent de "dinamitzador econòmic" i l'altre "d'aconseguidor". També imputats en diferents processos.

Fins a on arribarà el tràfic d'influències del clan Pujol? No n'hi havia prou amb la seva fortuna en paradisos fiscals durant més de 34 anys i sense declarar, en versió dels patriarques, procedent d'un llegat de l'avi, que s'havia de treure el suc de tots llocs, és a dir, munyir la vaca fins a deixar-la sense llet, tot amb l'excusa de la dedicació del pare a la presidència de la Generalitat durant 23 anys.

Com podem estar tranquils amb els nostres dirigents i administradors dels tributs, que tants sacrificis ens porten poder-los pagar i la seva correcta aplicació per aconseguir el millor servei públic possible a la ciutadania? Hem de repetir fins a quedar roncs que solament es recorden de nosaltres durant els comicis electorals, la catapulta per arribar al poder, després s'obliden i el seu únic desig és situar-se el més amunt possible de la cúpula dirigent i a partir de llavors, amb la manta de la "democràcia", són capaços de tot tipus d'irregularitats, per donar-li un nom suau. Repetim, regeneració total ja!

Els autobusos

de Blanes

Francisca cintas Gonzalez. BLANES.

Sóc veïna de Blanes, m'agradaria que publiquessin la meva queixa per la decisió que ha pres el senyor Alcalde de canviar el recorregut dels autobusos urbans, el qual suposaria una espera de 40 minuts en comptes dels 25 minuts que és el que estem esperant ara.

Crec que és una decisió que havia d'haver consultat a tots els veïns del poble i no només a una barriada. Que sembla ser que és l'única que paga els impostos d'aquest poble, perquè sempre els està fent tot el que li demanen, com posar un autobús discrecional les tres primeres hores del matí perquè poguessin arribar a temps al metge o al centre, cosa que aquest privilegi no el teníem cap barriada, ens havíem de desplaçar caminant. I ara aquest altre canvi que tornen a demanar les mateixes persones, i els el concedeixen, sense tenir en compte l'opinió dels altres ciutadans.

A banda, el trastorn que ara es fa a molts escolars que depenen de l'autobús per desplaçar-se a l'escola i a la llar d'infants. Crec que ja està bé de tants favoritismes.

Quaresma a l'estil papa Francesc

Dolors Vilà Planas. Girona.

En aquests dies, el Papa ens dóna uns quants consells per viure la Quaresma i, tal com em va dir una amiga, són bonics i senzills de seguir, només cal ser bona persona. En resum, ens proposa uns senzills actes de caritat com a manifestacions concretes d'amor a Déu: Somriure, donar gràcies, recordar als altres que els estimem, saludar amb alegria a les persones que veiem a diari, escoltar sense prejudicis, ajudar perquè pugui descansar el que ho necessiti, corregir amb amor, netejar allò que embrutim, telefonar als pares...

I si ens animem a dejunar, també ens diu com podem fer-ho: Dejuna de paraules que fereixen, de descontents, d'enfadar-te, de pessimismes, de queixes, d'egoismes, de falta de perdó, de parlar massa i no escoltar als altres... I acaba dient-nos: Si intentem aquest dejuni, el nostre dia s'omplirà de pau, confiança, alegria i vida.

Agraïment

a les Germanes

de la Caritat

Araceli Torres Mendoza. GIRONA.

A través d'aquesta carta vull manifestar públicament el meu agraïment a les Germanes de la Caritat que viuen a la plaça Lledoners del Barri Vell de Girona. Elles, només elles, la Tata, Sor Esther, Sor Ricarda, etc... ens varen donar a molts infants del Barri Vell i d'altres territoris, el seu temps (que no és poc), la seva paciència i la seva ajuda de forma incondicional, i sabeu que ens varen demanar a canvi? Res.

Dissabte vaig anar a missa a la Catedral per dir adéu a la Tata, ella ens ha deixat fa poc, però la seva bondat, la seva força, la seva empenta, encara viuen en forma de record dins meu. Mai la podria oblidar.

Us porto a totes dins el meu cor, sou un exemple a seguir, una ?abraçada a totes i cadascuna de vosaltres i de nou mil gràcies per la vostra ajuda, mil gràcies pel vostre temps i mil gràcies pel vostre exemple, Germanes.