o sé si aquesta tardor podrem iniciar una nova temporada". Vaig poder escoltar aquestes paraules, fa pocs dies, de la boca de la responsable blanenca de Rialles a les dependències de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Blanes, on vàrem coincidir de manera casual. "Hi ha una davallada d'assistència a les funcions i els números no ens surten". "Fins i tot he hagut d'avançar diners de la meva butxaca", va afegir. Tot plegat, trist, molt trist!

Sí, seria realment trist i lamentable que la feina que Rialles està fent des de fa tant de temps en benefici del lleure i la immersió de nens (i pares!) al món del teatre en particular i de la creativitat en general quedés, a Blanes, reduïda de cop i volta al no res.

Des dels inicis a l'Esbarjo fins aquests darrers anys al nou teatre, l'equip de Rialles de Blanes ha procurat portar cada temporada el bo i millor de la selecció dels espectacles familiars que es produeixen a Catalunya. I durant molts anys la bona resposta del públic i alguns ajuts institucionals han permès la continuïtat. Ara sembla, però, que la crisi econòmica d'aquests darrers temps hagi fet que algunes famílies, a l'hora de cenyir-se el cinturó ho hagin fet a expenses del capítol de lleure i cultura. Comprensible, sí... però decebedor, no?

Vull aprofitar aquesta finestra setmanal que Diari de Girona posa al meu abast per fer-me ressò del tema. Per conscienciar, a tothom que hi tingui res a veure, res a dir o res a fer, de la situació que estan passant la gent de Rialles. Segurament, hi ha molts factors que podrien explicar-la. Vull, però, pensar que hi ha també moltes solucions, iniciatives, estratègies... a endegar per donar un nou impuls al teatre familiar a Blanes.

Amics de Rialles. Com a home de la faràndula, com a avi que sóc de quatre néts, com a persona convençuda del paper lúdic i també i sobretot formatiu del teatre, em trobareu aquí, en aquesta columna o allà on sigui per donar-vos un cop de mà, per donar-vos suport i per si voleu, aportar-vos idees o i ajudar-vos a preservar en la vostra tasca.

Endavant!