El Titanic anglès navega, amb Cameron solitari al pont, a tota màquina contra els icebergs ben visibles d'Europa i Escòcia. El New York Times i el Washington Post americans ja parlen que "Little England" o Anglaterreta va cap al suïcidi fora d'Europa i amb Escòcia independent. En la foscor de la política imperial s'hi ha afegit la Gran y Felícisima Armada de Felip II de Castella (i primer d'Aragó), comandada pel Gran CapitánRajoy, que no sap lluitar contra els elements. El Titanic insubmergible i l'Armada Invencible podrien no enfonsar-se si Cameron i Rajoy deixessin el seu caducat centralisme i respectessin els drets de tots, i no només protegir la seva tribu, per molt nombrosa que sigui.

Els vots mostren la magnitud dels icebergs. El 2010 el conservador Cameron, en coalició amb el liberal Clegg, tenien la majoria absoluta al Parlament i representaven el 60% dels vots. El 2015 Cameron té una majoria fictícia perquè només ha aconseguit el 36,9% dels vots. Menys mandat popular que Hitler, que va arreplegar el 38% per després destruir Alemanya (i el món), i que va perdre tot el territori de l'est que havia estat alemany durant segles, com l'avui russa Konigsberg, pàtria de Kant, el filòsof de la civilització de la raó. Hitler exemplifica el desastre del poder absolut que no representa el mandat majo?ri?tari del poble. Però no cal anar tan lluny. El negacionista Rajoy mostra com la seva majoria fictícia destrueix un Estat de les Autonomies admirat per la seva evolució democràtica després de la mort al llit de Franco. Va treure majoria absoluta i ha fet el que ha volgut contra els catalans i a favor de la corrupció. Té els catalans sublevats i la corrupció escampada.

Espanya no té un sistema electoral honest. Pretén ser proporcional, però això només és veritat a les grans ciutats. Centrat en les províncies dissenyades pel centralisme decimonònic els igual de corruptes PP i PSOE s'han afavorit del fort esbiaix, no tan allunyat del primitiu sistema anglès. Rajoy només va treure el 44,6% dels vots, lluny del mandat que tenien Cameron amb Clegg del 60% per fer l'austeritat i el referèndum escocès. Rajoy ha tirat pel dret amb l'austeritat i al revés amb Catalunya, amb el despotisme espanyol de l'ordeno y mando, ben lluny de la política democràtica que permet un mandat realment majoritari. El centralisme de Madrid només s'aguanta, com el de Londres, amb un mandat majoritari. Aquest suport mai l'ha tingut Madrid amb l'Estat de les Autonomies. La ficció de tenir ocasionalment la majoria dels escons amaga que ni PP ni PSOE han tingut el suport de la majoria del poble. Les europees de l'any passat ja mostraren que el PP i el PSOE anaven de mal borràs. Les municipals confirmaran que el bipartidisme corrupte s'enfonsa. Ja va passar el 1931, que les municipals feren caure el règim podrit.

Els irlandesos marxaren fa un segle ocupant tots els escons del Parlament de Londres, com ara els escocesos, fins obtenir un Estat irlandès. La virtual de?saparició del PP i del PSC-PSOE a Catalunya obre també aquesta via a un Estat català. El Titanic de Cameron, com l'Armada Invencible de Rajoy, no poden contra la voluntat del poble. No tenen mandat sobre nosaltres.