Als anys seixanta hi havia una sofisticada progressia burgesa, infiltrada per revolucionaris de paper com García Márquez i Vargas Llosa, que es reunia cada nit a Boccaccio, la discoteca més exclusiva del barri més exclusiu per proclamar la revolució més exclusiva. Ells mateixos s'anomenaven, sense veure-hi la ironia, Gauche Divine, però la democràcia va acabar amb els marxistes teòrics de saló. Ara em torno a trobar aquell jove de 16 anys que era, amb el DNI acabat d'estrenar, entrant a Boccaccio sense que el porter s'adoni pel carnet que no tinc 18 anys, excitat de veure de lluny, entre els vermells de bordell, tots aquests sublims revolucionaris Johnnie Walker etiqueta negra.

Em trobo jove perquè veig que la primera llista guanyadora de Barcelona en comú té molt en comú amb la Gauche Divine del segle passat. La nova elit revolucionària tampoc sembla que hagi treballat mai amb les mans o en una empresa de veritat. La revolució l'han feta no a Boccaccio sinó a la universitat, subvencionats pels contribuents. Tots els nous regidors són universitaris. A la filòsofa Ada Colau li falten dues assignatures, als seus 41 anys!, per llicenciar-se. Els deu regidors que l'acompanyen són un professor de política de la Universitat de Girona, un doctor en dret, un arquitecte, una llicenciada en política, dos llicenciats en dret i filosofia, un llicenciat en economia i, ves per on, una llicenciada en filosofia que s'autodefineix professionalment en anglès de "community manager", la professió d'Obama abans de fer política com ella.

La "community manager" Gala Pin és sòcia de l'alcaldable Ada Colau. Cobren a preu fort del contribuent, més concretament de l'Ajuntament de Barcelona, des de fa quatre anys. L'alcalde sortint, el Goliat Xavier Trias, subvenciona David -Ada Colau dixit- amb 365.000 euros des de 2012, en ?contrac?tes que no acaben fins al 2016! Aquest any electoral cobren 120.000 euros i l'any vinent 120.000 més. El preu per hora d'Ada Colau és 65 euros i ella certifica que treballa 40 hores a la setmana des de 2012 fins al 2016 per "organitzar i coordinar" l'estudi "Dret a l'Habitatge". Com podrà fer a sobre d'alcaldessa?

Per arribar-hi Ada Colau primer ha de bastir un pacte d'esquerres. No cal fer-ho amb els comunistes perquè ja els té a dins. Han fet el negoci de les cabres. Tenien cinc regidors i ara els n'hi queden tres. Esquerra llueix un doctor en història, escriptor i professor, un actor, un advocat, dues venedores i un impressor. No sé si deixarien entrar a Boccaccio els tres darrers, per possibles proletaris. En canvi amb els socialistes, oli en un llum. Els grans perdedors, juntament al PP, queden disminuïts a un arquitecte, un advocat, un llicenciat en dret i una professora en dret. Com deien els sòviets són els "socialment pròxims."

On tindrà greus problemes és amb la CUP. Dos dels regidors són autèntics treballadors: una vulgar administrativa de l'Hospital de Sant Pau i un conductor d'autobusos de Barcelona! Sort que la tercera cupista és alumna de l'escola més elitista de Barcelona, Aula, amb exalumnes tan significats com Artur Mas. És molt jove i potser només entrarà a Boccaccio com jo feia, amagant amb el dit gros la data de naixement. La CUP ha d'obligar Colau a tornar els 245.000 cobrats i 120.000 pendents, amb olor a corrupció abans ni tan sols de començar.