els periodistes dels serveis informatius de RTVE han demanat la dimissió o cessament immediat del president de la Corporació. Tant per una resposta en seu parlamentària, com perquè manipula la informació en benefici del PP i impedeix uns mitjans públics professionals, plurals, independents i al servei de la majoria dels ciutadans. Hi ha malestar a RTVE i més quan és tan recent l'èxit del model de gestió de Rodríguez Zapatero.

A TV3 no hi ha malestar. La diferència és que els periodistes de RTVE són professionals i ideològicament plurals. En canvi, a TV3, per entrar i per surar, durant molts anys, sols es podia o amb el carnet de CDC o adquirint-lo amb demostracions de lleialtat i entrega a la causa. A l'època del tripartit, de la mà d'ERC. Per tant, ideològicament uniformes i qui no ho era, com en Francino o la Barceló, ja els ensenyaren la porta de sortida.

Les manipulacions són criticades pels partits quan són maltractats, per exemple, no convidant-los a espais de debat. Però és una constant en qualsevol informació. Un exemple. Dijous migdia. Parlen de pactes municipals a Reus. Pellicer serà alcalde perquè CiU és la llista més votada -7 regidors sobre 25, informació amagada- i demana lleialtat a l'oposició. De l'oposició, donen la paraula a ERC, que manifesta que votaran el seu propi candidat perquè no s'aplica la disciplina de front sobiranista. Oblida dir TV3 que ERC tindrà 2 regidors, la cinquena o sisena força i amb menys d'un 9% del vot, irrellevant al Ple Municipal. L'alternativa a CiU és la CUP, amb 6 regidors. Però la CUP de Reus explicaria el cas Innova i els vincles que hi té CiU. I això no interessa ni al cap d'informatius, ni a aquesta Corporació d'Adoctrinament i Propaganda en què han convertit la ràdio i la televisió públiques catalanes. Com Telemadrid o Canal 9, que ja veiem com han acabat.