Per cada minaÉ

una flor!

Montse Pla Badalló. Montfullà.

"Per cada mina, una flor" és un projecte de sensibilització que neix del món de l'art i la cultura de la pau, per donar a conèixer aquest gran problema de les mines del Sàhara Occidental.

És un projecte solidari encapçalat per l'artista Mohamed Moulud Yeslem i s'ha proposat omplir el desert de flors. Plantar una flor per cada mina, dels milions que es van enterrar seguint el mur de 2.700 quilòmetres que divideix el Sàhara Occidental. Aquest mur està fet de flors fetes per un exèrcit de milers de persones que estem convençudes que la pau i la solidaritat són la millor eina per a la construcció d'un futur millor.

Vaig tenir la GRAN SORT de portar-lo a terme a l'escola! I ho poso en majúscules perquè va ser un projecte molt enriquidor per a les mestres i els alumnesÉ A vegades ens pensem que hem de "preparar" els nostres alumnes perquè siguin grans mestres, grans doctors, grans enginyersÉ el més important és que tinguin un gran cor per ajudar nens i nenes com ells on cada dia la vida és un riscÉ Esperem que un dia tots els nens i nenes puguin ser feliços com es mereixenÉ on poder córrer, jugar, riure i ser feliç no sigui un perillÉ

Cada nen del nostre CEI ha pogut sembrar una petita flor que s'afegirà a un mur ple de flors del Sàhara Occidental amb els nostres millors desitjos per fer que els futur de tots els nens i nenes pugui ser un món de pau.

Aquest projecte no l'hauríem pogut dur a terme sense la informació i la il·lusió d'un excèrit de persones que dia rere dia lluiten per la pau.

Gràcies, Mohamed Moulud Yeslem i Maria del Mar Bonet! El meu sincer agraïmentÉ

"Un exèrcit al costat d'un país sense fronteres,/molts soldats que jo he estimat són a les files primeres,/un exèrcit d'un país que té llum com a bandera,/és l'amor el seu encís, la utopia presonera,/un exèrcit d'un país que té llum com a bandera".

Estic perplex

josep ruiz garcia. santa coloma de farners.

Si he de ser franc, quan veig certa gent de Santa Coloma il·lusionada perquè tenim un alcalde llicenciat i que treballa a la UdG, com si aquest currículum fos una garantia de saber fer, em poso les mans al cap. Sense anar més lluny, fa dos dies, ens hem desempallegat d'un llicenciat en Ciències de l'Educació que era un mal educat, per no dir quelcom mes gros. Que en Joan Martí sigui professor de la UdG, per als colomencs no ha de ser garantia de res de res. No conec l'especialitat acadèmica del nostre alcalde, però descartada l'Ètica i l'Estètica i a més veient les seves primeres actuacions en matèria econòmica referides a la seva butxaca, ha de ser un especialista en matemàtica fina. Vaja, el que en diuen avui dia un expert en comptabilitat imaginativa o enginyeria financera. El llicenciat en ciències de l'educació tenia dedicació exclusiva, total o absoluta, no ho sé ben bé, i cobrava uns dinerons a part dels que xuclava de la Diputació que riguin-se d'en Rajoy. L'amic Joan Martí s'ha tret de la màniga una dedicació (sic) del 73,66 per cent (espero que quan tingui una estona lliure el Sr. Martí explicarà com un es pot quantificar la dedicació d'un Alcalde a la seva tasca a l'Ajuntament) i pretén cobrar el mateix que l'altre llicenciat que s'hi dedicava en cos i ànima. Sort que els de la CUP hi han posat una mica de seny! I li han recordat que amb vuit vots no en té prou.

El Sr. Joan Martí necessita un assessor en matèria d'imatge pública, ja que en poc dies s'ha fotut de peus a la galleda almenys un parell de cops i per a mi és un mal començament. Com diuen els castellans, "quien mal anda mal acaba". Oi, Sr. Martí?