A Palafrugell «sobren» turistes

francesc x. castro esteban. palafrugell.

...O això és el que opina el nostre Ajuntament, ja que tancant l'accés al principal carrer que condueix al mercat i als aparcaments un diumenge d'estiu fa que els visitants despistats acabin marxant a pobles suposadament més necessitats d'ingressos que el nostre. Potser la pèrdua d'aquests diners es compensen permeten macroconstruccions a primera línia de la costa com s'està produint sobre la platja del Golfet, una destrossa que ens remet a altres èpoques que crèiem superades.

La Natàlia Molero

ens ha deixat

Lluís Torner i Callicó. Aules d'Extensió Universitària Per a la Gent Gran, de Girona.

Aquesta tarda del darrer diumenge d'aquest calorós juliol hem rebut la trista notícia del traspàs de la Natàlia Molero, actual directora de la Casa de Cultura de Girona. Com a president de les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Girona, en nom propi i de tota la junta, així com dels alumnes de l'Aula, manifestem la nostra tristor per la pèrdua de la que, a través del càrrec que ostentava -des de feia uns quatre anys- amb professionalitat i eficàcia, ha estat sempre a punt d'ajudar i col·laborar, en pro del bon funcionament de la nostra Aula. Amb la seva bonhomia, sempre trobàvem la porta oberta, per atendre qualsevol necessitat que pogués sorgir, fins i tot, per donar-nos, si calia, alguna conferència, de manera totalment altruista.

Feia un temps que estava de baixa, aquest mal traïdor, el càncer, la va ferir amb tota la seva cruesa, i tot i que ella, amb gran enteresa, fins al darrer instant, li ha estat plantant cara, finalment aquell ha acabat vencent i se'ns l'ha emportat.

En nom de tota la gent de la nostra Aula, tot i desitjant que la nostra amiga Natàlia tingui, a l'Altra Vida, el merescut repòs, donem la més sentida condolença a tota la seva família.

Que al Cel sia i que en Pau hi reposi.

Ciclistes i conductors

miquel borrell sabater. santa coloma de farners.

El passat dia 23 el Diari de Girona informava que un ciclista havia gravat i denunciat un conductor que amb la seva furgoneta li havia passat arran posant en perill la seva vida. Les imatges eren esfereïdores. Tinc amics ciclistes i tots sabem que, a la carretera, el ciclista és el més dèbil. Jo procuro estar molt atent quan en veig un o uns quants. Tanmateix, aquest ciclista ha pogut denunciar el fet perquè la furgoneta, com tots els vehicles, portava una matrícula. Pot un conductor o vianant gravar i denunciar un ciclista? No, no porten cap «matrícula», són anònims, introbables en un llistat. Aprofitant l'avinentesa, demanaria que l'Estat o la Generalitat fes posar «matrícules» visibles a les bicicletes i així quan se salten un semàfor (ho veig dia per altre) o circulen per les voreres d'un carrer fotent un ensurt a la meva mare quan surt de casa seva, o quan no assenyalen amb els braços els girs a l'esquerra o la dreta, els puguin gravar i denunciar com ha fet aquest ciclista. Tots hi guanyaríem, perquè imprudències en fan els conductors i els ciclistes; i els vianants.

Joves sense bitllet

jaume casellas i nonó. girona.

Aixó és el plat del dia. Fa riure, però també molta pena, veient les corredisses que es produeixen, cada dia, per les andanes de les estacions i també dintre del tren. No hi ha preferència, en el tipus de comboi, tant poden ser trens de rodalies, regionals i mitjana distància. Normalment aquests combois solen ser dos trens units, però que no es pot passar d'un a l'altre en marxa. Canvien de tren, quan arriben a una estació i saben que el revisor està en un o altre tren, i així fins a Figueres, que és el tram que jo conec, el Llançà-Figueres. És vergonyós i no entenc com ADIF no hi ha posat remei. Són molts diners que es deixen de cobrar al llarg de l'any. Això no és solament en aquest tram, ja que també passa en el de Maçanet-Massanes-Girona, del jovent que procedeix de Blanes.