El banc perfecte

04.08.2015 | 15:51
El banc perfecte

Els 2 euros que els bancs fan pagar als usuaris de targeta que no són clients seus (en una altra pugna per la competència que garanteix el correcte funcionament del mercat) serveixen per cobrir les despeses de manteniment dels caixers. Els caixers automàtics són la inversió que va començar oferint un horari de 24 hores per treure o ingressar diners i va acabar amb la despesa que suposava el segon caixer no automàtic de la sucursal, un senyor que necessitava molt manteniment perquè ell i la seva família menjaven diàriament amb càrrec a la despesa corrent del banc.
Ara al caixer vostè fica i treu diners i amb la banca per internet fa pagaments, transferències, tot. Gràcies a això, que encara no ha estat potenciat obligant la gent gran a aprendre i pagar per tenir internet, es va acabar la servitud d'escapar-se de la feina per anar al banc. Ara vostè surt de la feina, arriba a casa i consulta els moviments (que ni li imprimeixen ni envien a casa per complir amb els objectius mediambientals del banc amb el planeta) i, còmodament, fa la feina que abans tenia un incòmode bancari. (El banc es reserva la possibilitat de cobrar per aquest servei en el futur, comunicant amb 24 hores d'antelació en lletra petita i estil inintel·ligible). Atenció a les autohipoteques. Esculli la casa que vulgui, introdueixi les dades de l'immoble i els seus ingressos i consulteu el simulador d'amortització. Cliquiu si està d'acord amb l'oferta i, si s'activa, comenci a pagar. En la lletra petita hi ha les comissions de la autohipoteca automàtica.
En aquesta via cap al banc perfecte ja no es coneix el bancari, només el banquer. A l'inrevés que abans. "Fins després, Ana Patricia", li diries, si la veiessis pel carrer. Però només se la veu al telenotícies, assessorant el primer ministre britànic David Cameron sobre les finances internacionals. És la viva imatge de la Llibertat guiant als grans líders del poble.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema