Vuitanta milions d'espectadors a tot el món han comprovat que El Rei Lleó és en realitat un home interpretant un animal. Amb l'autor d'aquestes línies inclòs, el públic del muntatge de Disney supera àmpliament en nombre els occidentals que han contemplat a la fera en llibertat. L'antropomorfització escènica en el musical d'èxit contribueix a explicar el duel planetari davant la mort de Cecil, que ja només es pot qualificar d'assassinat. La professió de dentista del caçador també ha contribuït a la repulsa unànime. Els pacients s'han venjat del pànic a la cadi?ra elèctrica dels odontòlegs, que infon més respecte que les urpes d'un felí.

El bon gust obliga a no coincidir amb Mia Farrow ni en el menú de l'esmorzar, però abraçarem el seu plor per la mort de Cecil a efectes retòrics. Abans que el dentista, s'hauria d'haver condemnat els que li van col·locar un GPS al lleó, privant-lo d'intimitat per convertir-lo en un robot. Els autors del segrest esgrimiran que la implantació de la vigilància perpètua ja ha estat acceptada pels humans, controlats en tot moment pels seus telèfons intel·ligents. La conversió en cyborgs no ha d'excloure les antigues feres, avui humanitzades.

Sense endinsar-se en la interpretació psicoanalítica que l'assassinat de Cecil comença a l'endossar-li un nom de caniche de iot de magnat rus, costa apuntar-se a la tesi sobre la valentia del dentista homicida. En primer lloc, perquè, igual que a la seva consulta, treballava amb armes anestèsiques. En segon lloc, perquè les estadístiques no avalen la proesa, sinó la rutina. El marcador de la matança de reis de la selva a Zimbabue durant els últims anys assenyala un rotund Caçadors, 800 - Lleons, 0. Aquesta dada no només obliga a replantejar-se l'assignació del concepte de depredador, encoratja a més l'obligada simpatia cap als perdedors. Igual que en les curses de braus, un marcador més ajustat de dos lleons morts per cada caça?dor contribuiria a l'acceptació global de l'esdeveniment.

De la mateixa manera que ningú entra a l'aigua d'una platja superpoblada sense prevenció de ser esquarterat per un tauró, Goodwell Nzou recordava al New York Times que l'adoració primermundista de Cecil canviaria si l'haguessin vist rondar pel seu llogaret. Estava aportant una gran idea, instal·lar lleons en els parcs de les metròpolis occidentals, perquè Mia Farrow exerciti la seva solidaritat in vivo. Un lleó perdut a Magaluf remataria la fama de l'enclavament, i l'encierro de lleons enriquiria els Sanfermines.