Això de Bcn World fa la sensació de ser una tapadora per intentar requalificar de nou els terrenys que hi ha a l'entorn de Port Aventura. Del projecte inicial d'hotels i casinos ja no en queda res, ni tan sols el promotor i només resta la Generalitat entossudida a tirar endavant qualsevol projecte i a qualsevol preu que permeti omplir de formigó els 600.000 metres quadrats que esperen ser urbanitzats.

De fet, als anys 80, quan allò encara eren terres de conreu, ja hi va haver el primer intent d'urbanització, expropiar els terrenys als pagesos per l'endemà convertir-los en zona urbanitzable amb camps de golf i casetes al voltant. Però, com que l'operació es veia massa, se'ls va ocórrer construir en una punteta dels terrenys el parc d'atraccions que avui és Port Aventura i dissimular així una operació especulativa pura i dura.

La història de Port Aventura està farcida de males intencions i d'interessos foscos i ara, després de dos anys de fer creure que Barcelona World era la gran aposta de futur de la nostra economia a l'entorn de Port Aventura, ara, que ja sabem que al darrere no hi ha res, la Generalitat vol recuperar la iniciativa, aprofitant l'estiu, per tramitar tot allò tramitable i deixar enllestit abans que arribi una nou govern de vés a saber qui, una requalificació que torna a recupera l'esperit d'aquells bunyols de la dècada dels seixanta i dels setanta. Potser no caldria córrer tant, tenint en compte que els terrenys són de la Caixa i aquesta pot esperar.

Mentrestant, l'FMI ens situa com un dels països a la cua de les tramitacions alhora de facilitar l'emprenedoria empresarial. Resulta més fàcil embolicar-la amb una operació immobiliària tan dubtosa com es vulgui, que fins i tot obliga a canviar unes quantes lleis, que obrir un petit negoci, donar feina i tirar endavant. I així ens va.