silvio Berlusconi es ven «Vila Certosa» a la Costa Esmeralda de Sardenya, la seva finca dedicada a l'activitat terciària del «bunga- bunga» gràcies a la qual sabem que Telecinco pot existir fora de Telecinco i la ficció del reality-show pot ser realitat reality-reality quan els diners bruts fan realitat els somnis de mal gust, siguin humits o secs. S'ha cansat Berlusconi dels descansos estiuencs? Es va afartar de les erupcions del volcà artificial que funcionava com una xemeneia d'exteriors? Se li va morir aquell amic que l'acompanyava amb la guitarra per plorar amb les cançons napolitanes en el temps en què no estava estafant una rica òrfena per mitjà del seu advocat o negociant amb la màfia? La viagra li fa venir acidesa d'estómac?

Entre els compradors hi ha un príncep àrab i saudita que va ser ambaixador a Espanya i és al capdavant d'un «think-tank» per millorar les relacions entre els països àrabs i les nacions d'Occident, que no tot serà finançar el terrorisme gihadista, caram, que també les monarquies absolutes teocràtiques han de poder adquirir mansions a presidents demòcrates a les illes més belles de la Cristiandat.

Esperem que el magnat reculli totes les seves pertinences, no sigui que es deixi oblidada una velina amagada des de fa 10 anys al jardí per donar una sorpresa a ell o a un convidat. No seria tan estrany. En illes desertes del Pacífic van continuar aparixent combatents japonesos trenta anys després d'acabada la Segona Guerra Mundial. Encara que Berlusconi no sàpiga què fer-ne -ja major d'edat, potser en aquesta maduresa de la vintena en la qual ja no se la pugui ni llençar ni reciclar- almenys que l'evacuï perquè els nous propietaris no puguin acusar-la de provocar l'assetjament sexual dels que la descobreixin, com va passar amb dues noies saudites que anaven en una moto pel passeig marítim de la ciutat saudita de Jidda fa un mes.