Quan vaig dur el meu fill als jardins Puig Pujades, a veure un concert de Macedònia? Ja deu fer una dècadaÉ Llavors, l'oferta de cançons per a nens de sis anys era molt precària. Sort n'hi havia dels cedés i els xous de País de Xauxa! Eren una bona manera d'introduir els nanos en el món de la música.

És veritat que sense haver anat mai a cap espectacle, un nen pot acabar interessant-se per la música. De fet, les xarxes socials i els amics ja s'encarregaran de bombardejar-lo amb referències. Ara bé; quan a casa t'ho faciliten, és més fàcil desenvolupar una sensibilitat artística. Si vols afavorir l'interès dels infants pels llibres, el millor és llegir-los contes en veu alta.

Conscients d'aquestes dinàmiques, els organitzadors de l'Acústica fa quatre anys que planten llavors melòdiques al cor de la mainada, mitjançant les actuacions del festival Acustiqueta. Que la idea és força bona, ho demostra que la majoria dels festivals del país han incorporat programacions especials per als nens. És clar, a part dels valors artístics i pedagògics que tot això comporta, així poden arribar a una franja de públic que, fins ara, se'ls escapava.

Però deixem en pau les xifres, les estadístiques i celebrem que, aquest cap de setmana, estarà molt bé ser una criatura a Figueres. Els nens podran viure una sèrie d'espectacles i concerts pensats per a ells, amb uns nivells de creativitat, imaginació i enginy molt superiors al dels hits infantils de la meva infantesa. Cada cop que recordo qualsevol d'aquelles cançons ximpletes i desguitarrades, els pèls del fetge se'm posen de punta.