Robatori de bicis

SALVADOR ROS AGUSTÍ. RIUDELLOTS DE LA SELVA.

Aneu en compte si aparqueu la bicicleta davant la biblioteca de Girona. Us podeu trobar que ja no la trobeu més.

Fa uns dies en varen robar dues com a mínim, la meva i una altra; i no sé quants dies fa en van robar algunes més, perquè em vaig trobar cadenats serrats a terra. Jo diria que a Girona hi ha una banda que es dedica a robar bicicletes no sé per a quina finalitat.

Seria bo que la Policia Municipal prengués nota d'això que està passant, i alguna mesura per evitar més robatoris.

Esperant el 27-S

Francesc A. Picas. LA JONQUERA.

Esperem i confiem que el poble català, el 27 de setembre, en les eleccions plebiscitàries es manifestarà amb esclatant majoria pel Sí. Si volem una Catalunya amb plena personalitat.

El dia 28, Catalunya tindrà una nova fesomia. De regió espanyola es transformarà plebiscitàriament a una nació independent. Espanya no es trencarà sense Catalunya, per la raó que Catalunya no és d'Espanya. El lligam forçós del 1714 s'esbocinarà el 27 de setembre de 2015.

Llavors, Els Segadors, l'himne de Catalunya, la lletra que exalça la guerra, la lluita i les cadenes serà obsoleta. L'himne dels catalans en endavant serà un himne amb una lletra que glossi la pau, el treball, la germanor i la llibertat. Quan cantem «Bon cop de falç» manifestarem en el nou himne, la unió del poble català per treballar plegats pel progrés i la riquesa de Catalunya.

Orfeons i corals a partir del 28 de setembre cantaran: «Catalunya triomfant, torna avui ser rica i plena, caminem tots junts germans, fins al cim de la carena. Amb pau, llibertat i amor, aixequem nostra bandera, com seguem espigues d'or, teixim i filem riquesa. Bon cop de falç, defensors de la terra, bon cop de falç».

Resposta a l'escrit d'Helena Boadas sobre les xarxes socials

Núria Bonet Malàs. GIRONA.

Dono les gràcies per haver trobat algú que pensa com jo en referència a les xarxes socials.

Jo també he tingut Facebook durant un temps encara que mai he estat enganxada. Hi entrava un cop cada quinze dies o tres setmanes.

És veritat que gràcies a aquesta eina vaig poder localitzar una amiga que viu lluny i ens havíem perdut la pista.

Ben utilitzat està bé, el que passa és que els abusos mai són bons.

Ara ja no en tinc perquè em semblava de p... pena llegir alguns comentaris i sobretot veure les fotos penjades de l'últim viatge que ha fet la gent, les sabates que s'han comprat, la paella d'arròs, el nen muntant a cavall... què cony m'importa?

Per no parlar del Whatsapp. La gent et mira perplexa si no en tens.

Penso que és patètic estar entre amics que ni estan pel que els expliques, només pendents de la maquineta.

Una vegada vaig marxar a mig dinar d'un restaurant perquè el que havia de ser el meu interlocutor ni tan sols em mirava. Vaig agafar els trastets i li vaig dir que ja estava ben acompanyat. Que jo no li feia falta.

Sens dubte prefereixo quedar amb els amics cara a cara, veure com estan.

Si els tinc lluny, ja tinc telèfons.

Si algú creu que em sento «marginada» perquè no utilitzo aquestes tècniques, pobret! que errat que va...

Més d'un disgust m'he estalviat per no estar tan «informada».

Els amics que em volen trobar ja saben com fer-ho.

Catalunya Ràdio

Francesc Xavier Castro Esteban. PALAFRUGELL.

Els dirigents de l'emissora fan tot el possible per recuperar el terreny perdut davant la competència (Rac1) i per això, entre altres coses, han iniciat la temporada en ple mes d'agost (opció totalment legítima i respectable); però això de fitxar una tertuliana coneguda per participar en el debat més decrèpit de la televisió escombraria com és el Sálvame de Tele 5, Karmele Marchante, supera totes les expectatives. Tant per tant els recomano per «donar un toc d'humor intel·ligent» fitxar Els Morancos.

La Mare de Déu del Mont

Carles Mallart. GIRONA.

Dies enrere vaig escriure una carta al director sobre el tema referenciat, on posa «Can Vilà de Navata», hauria d'haver posat «Can Vilà de Cabanelles». Un amable lector de la zona m'ho ha fet notar. Demano disculpes.