Falta ben poc perquè una altra marea humana de catalans tornem a sortir al carrer per explicar al Govern de Madrid per enèsima vegada que el moviment independentista no és un invent del senyor Mas, ni del senyor Junqueras, ni de les senyores ForcadellCasals, ni del senyor Romeva. Falta ben poc perquè una altra marea humana de catalans torni a dir als senyors Rajoy, Sánchez, Iglesias, Rivera, Duran-Lleida, etc. que som un munt de gent que exigim que ens deixin decidir pel nostre compte el que volem ésser. I que deixin de parlar-nos de lleis -han tingut temps, molt temps, per canviar una llei injusta que ja no ens sentim obligats a complir. I que deixin d'espantar-nos, que sense la nostra bona voluntat aniran directament a la bancarrota per fer costat a Grècia. Què sabran ells de la il·lusió de fer un nou país, ells, que només saben tapar els forats que deixen els seus subordinats?

És cert que vindran dies molt durs. Allò d'enviar la Guàrdia Civil a escorcollar les oficines de CDC just el mateix dia de la presentació de la multitudinària candidatura de Junts pel Sí, per alterar la foto de les portades dels diaris de l'endemà, o la "carteta" que en Felipe González ens ha dirigit a tots els catalans des d'un diari madrileny, només ha estat l'aperitiu. El que no saben, és que tot això ja no ens sorprèn, ni ens impressiona. Sabem que el tema Pujol se'l ?guardaven a la butxaca per treure'l quan més els convenia. O el cas Palau. O el de les ITV. I també sabem que no tots els nostres polítics són sants perquè som un poble educat i conscient que a vegades l'ocasió fa el lladre, i que no tothom és sempre tan innocent com vol semblar-ho.

L'11 de setembre tornarem a ésser cap a una tercera part de tots els ciutadans d'aquest país, els que omplirem la Meridiana en una altra manifestació que tornarà a ésser exemple de civisme i reivindicació pacífica. Però aquest cop estem més determinats que mai a fer que la nostra veu sigui escoltada perquè només dues setmanes més tard hi anirem a les urnes, per encarregar-los als "nostres" polítics el que esperem d'ells. I acceptarem democràticament i amb generositat que no tots els ciutadans votin de la mateixa manera. Però també exigirem que els programes que haguem votat majoritàriament siguin executats al peu de la lletra.

Jo aniré a la manifestació com un català més. Però votar, no podré votar el dia 27. Sóc candidat, això sí, de la candidatura unitària de Junts pel Sí, però tot i tenint un passaport estranger com la resta dels meus conciutadans, el meu no em permet votar perquè és alemany.